donderdag 11 augustus 2016

Dag 9

Na ons ontbijt is het wederom tijd om naar Manhattan te trekken. First Stop: Top of The Rock. We wisselen onze vouchers van de New York City Pass in. Na de gebruikelijke security scan wordt er nog even een foto genomen op een stalen balk (we zullen straks wel zien wat hij kost) en kunnen we richting lift. We nemen de lift naar het 67e verdiep waar we een schitterend uitzicht hebben over New York. We nemen flink wat foto’s (ook op de 2 hogere verdiepingen) maar het zonnetje schijnt al weer super hard. Ook vanochtend heeft het wat geregend dus de vochtigheid is wederom hoog. We nemen de lift weer naar beneden en horen dat de foto 30 dollar kost. Dat is er toch wel zwaar over dus die nemen we niet.
























We lopen nog even de LEGO en M&M winkel binnen voordat we Times Square een nieuw bezoek brengen. Het is er vandaag wel een stuk drukker. Spijtig genoeg loopt de Naked Cowboy er niet rond maar er lopen genoeg vage figuren in pakken rond. Man wat zullen die zweten in die pakken. Het is ondertussen al lunchtijd en we hebben niet echt grote honger. We springen dus maar even een Mc Donalds in voor een snelle hap. Voor een dessert hebben we zeker nog plek dus brengen we een bezoek aan Carlo’s Bakeshop (bekend van TV) en Karine en ik nemen ieders een cannoli (Italiaans dessert) en de kids delen samen een grote M&M koek. De cannoli is zalig!






We lopen 5th Avenue verder af richting de Flatiron Building. Zeer mooi om te zien. We hebben het erg warm maar zetten toch nog even onze weg verder. We lopen langs de bruidswinkel Kleinfeld NY maar spijtig genoeg staan er geen jurken in de etalage. We pakken nog even de metro richting Grand Central Station want deze hadden we even gemist op onze route. Op Times Square nemen we de kortste metrolijn van New York. Deze rijdt van Times Square naar Grand Central Station. Het is bijna spitsuur en dat is er ook aan te merken. Het is een drukste van jewelste in de gangen en grote hal van Grand Central Station. Precies een mierennest. Snel wat foto’s voordat we richting Brooklyn rijden. Zodra we met de metro niet langer ondergronds rijden, merken we dat het regent. Gelukkig hebben we al de hele dag met paraplu’s kunnen sjouwen dus die kunnen we straks goed gebruiken. En ja wel zodra we aankomen op onze eindhalt regent het precies nog harder dan ervoor. We lopen onder onze paraplu’s terug naar ons verblijf. Vanavond staat er pasta op het menu. Even douchen, TV kijken en blog schrijven voordat we ons bedje induiken. Morgen waarschijnlijk naar het Metropolitan Museum of Art en een stukje van Central Park bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten