dinsdag 9 augustus 2016

Dag 7

Het is 6:00 als onze wekker afgaat. Het opstaan valt wat tegen maar we proberen toch zo snel mogelijk buiten te geraken. Met de J lijn rijden we helemaal tot de eindhalte in Broad Street. We komen boven midden in het financiĆ«le district van New York. We hebben moeite om ons richting te vinden en lopen dan ook een keertje verkeerd voordat we door hebben welke kant we precies op moeten. Al snel lopen we door Battery Park en wisselen we onze voucher van de New York City pass om aan de kassa van de Liberty Island Ferry. Dan kunnen we naar de rij voor de security check. We hebben geluk want de eerste boot is net toegekomen en de lijn is dan ook erg kort aan de beveiliging. Alle spullen en ieder door de scan en dan op richting de boot. Het is al erg druk op de boot maar we vinden toch nog een plekje om te staan. Tessa en Karine vanachter en ik en Laura op de voorsteven. De boot zet zich in beweging en we varen richting Liberty Island. Onderweg vangen we al een eerste glimp op van het Vrijheidsbeeld. We staan allemaal aan de goede kant van de boot dus we missen niks. We meren aan en kunnen al snel richting Lady Liberty. Het is nog zalig rustig dus we kunnen in alle rust alle foto’s nemen die we willen. Dat zal later wel iets anders zijn. We kijken rustig rond en nemen ook nog wat foto’s van de New York skyline maar gezien het vroege uur is het nog wat heiig. Warm, zeg maar heet, is het al wel en er staat geen zuchtje wind dus we trekken even lekker de airco van de giftshop in. Daar we het monument niet ingaan hebben we het op een gegeven moment wel gezien (ondertussen is het ook al een stuk drukker) en pakken we de boot naar Ellis Island.













Het is maar een kort bootritje voordat we daar aankomen. We bezoeken het museum ter plaatse en komen veel te weten over de mensen die vroeger richting Amerika trokken op zoek naar een beter leven. We bezoeken ook nog de tijdelijke Red Star Line tentoonstelling. Wel leuk om wat bekende dingen van Antwerpen te zien voorbij komen. Vooral de meiden vonden het leuk dat er ook dingen in het Nederlands te horen waren. We eten hier nog even voordat we wat rond gaan lopen op het eiland. We kijken even rond bij het herinneringsmonument maar kunnen geen naamgenoten vinden die in het verleden naar de States getrokken zijn. Nog een paar foto’s van de skyline en dan terug de boot op. Op naar New York. Het is ondertussen al 13:30 en besluiten de rest van middag het 9/11 Memorial Museum te bezoeken. Eerst nog even kijken bij de herdenkingsmonumenten voor de WTC torens. Indrukwekkend groot en confronterend met al die namen die er zijn aangebracht.















We lopen naar het museum en al snel lopen we rond tussen de brokstukken van de WTC torens. We geven Laura en Tessa nog wat extra info over wat ze zien want zij waren toen nog niet geboren toen deze instortten. Het museum is groot en er loopt veel volk rond. Er zijn veel restanten te zien maar vooral de laatste expositie over de aanslagen zelf is zeer de moeite waard. Je wordt meteen 15 jaar terug gebracht. Veel kan je je nog exact herinneren. Je wordt er best wel stil van.
Tegen uur of 5 stappen we het museum terug buiten en pakken we de metro terug naar Brooklyn. Even de rugzakken en cameratas neerzetten en dan even zoeken naar een restaurantje. We hadden er eentje in gedachte maar blijkbaar sloot deze vandaag al om 18:00. Spijtig maar helaas. Aangezien we niet echt iets anders vinden besluiten we maar in de supermarkt wat eten te kopen. Thuis warmen we het eten op en kijken we wat TV. Tijd om de blog van de afgelopen 2 dagen te schrijven en dan ons bed in. Morgen wederom wat rondkijken in New York maar wat precies nog geen idee.

1 opmerking:

  1. Welkom in NY! Wat een drukke maar leuke en indrukwekkende dag! Vandaag (dinsdag) maar even rustig opstarten want gelukkig hebben jullie heel wat dagen in NY! x Ess

    BeantwoordenVerwijderen