vrijdag 5 augustus 2016

Dag 3

We staan vandaag rustig op want we moeten vanmiddag pas in het Witte Huis zijn. Na het ontbijt duiken we allemaal nog even lekker onder douche en dan lopen we richting Dupont Circle waar we bij de Krispy Kreme donuts gaan halen. We hadden deze zaak als tip gekregen van een van onze medepassagiers in het Supershuttle busje. En ik moet zeggen ze zijn echt wel zeer lekker. We hebben een dozijn donuts meegenomen en er ter plekke meteen allemaal 1 opgegeten. Hierna hebben we de metro genomen richting Chinatown. Er is niet echt veel te zien en lopen terug naar ons appartement. We moeten een beetje voort maken of we geraken straks niet meer op tijd bij het Witte Huis.

We nemen allemaal nog een lekkere donut en eten nog een broodje voordat we er weer dringend van door moeten. We lopen richting het Witte Huis en blijkbaar zijn we niet de enige die binnen mogen. Er staat al een aardige rij te wachten. Na een aantal minuten mogen we richting de eerste controle. Even onze paspoorten laten zien zodat we van de lijst gestreept kunnen worden. Dan op naar controlepost  nr 2 om, je raad het nooit, wederom onze paspoorten te moeten laten zien. Kunnen ze ons nog eens van het lijstje schrappen. Tis maar om bezig te blijven zekers? Dan de eerste security check en dan nog eens een 2e waar we door een metaaldetector heen moeten en al onze spullen door de scanner moeten. Het lijkt de luchthaven wel. Zodra we hier door zijn mogen we richting het Witte Huis wandelen en aan onze tour beginnen. Het is een tour zonder gids dus je kan zelf zo snel of traag door het Witte Huis wandelen als je wilt. Nou ja door het gedeelte dat is opengesteld. Tegenwoordig mag je er al wel foto’s nemen maar verder zijn de regels vrij streng. Geen rugzakken, grote camera’s, drinken of vuurwapens (duh!). We lopen op ons gemak door het Witte Huis en kijken rond in de vele kamers. Ze hebben de originele namen als Rode kamer, Blauwe kamer of Oostelijke kamer. We nemen flink wat foto’s en aan het eind van de toer kunnen we nog even op de foto met de vlag van de president. Na een half uurtje zit de toer er al weer op en staan we terug buiten. We zien alle drukte voor het gebouw nu eens van de andere kant van het hek. Wel geinig om die menigte te zien.
Tot onze verrassing staat er een ijskraam op de oprit van het Witte Huis en we krijgen allemaal een gratis ijsje aangeboden door Jubilee Ice Cream (een ijszaak uit Washington DC) vanwege Obama z’n verjaardag. We nemen allemaal de Cookies and Cookie Dough en genieten van dit lekkere ijsje terwijl we op Obama’s oprit staan. Toch wel geinig! Hierna gaan we nog even naar het White House visitor center wat vlakbij het Witte Huis ligt. Zelfs hier moet alles weer gescand worden en ook wij moeten weer door de metaaldetector heen. Veiligheid voor alles zeker maar dit is toch wel wat overdreven. We kijken even rond op de tentoonstelling en gaan dan verder op pad. Nog even langs de White House giftshop waar de meiden allebei een magneet van Washington DC kopen. Onze beentje hebben vandaag weer flink hun best gedaan en we besluiten dan ook terug naar het appartement te wandelen. Daar kunnen we even lekker met de beentjes omhoog zitten. We eten nog een stukje van Tessa haar verjaardagstaart en ik begin al eens aan het schrijven van de blog. We hebben niet echt zin meer om ver te lopen dus we eten aan de overkant op de hoek. We nemen plaats aan een tuintafel op het terras en geniet van het lekkere weer. Ik bestel de Lemon Vodka pasta en de dames nemen ieder een burger. Om af te sluiten nemen we nog een toetje maar 1 is genoeg voor ons allemaal. Achteraf ploffen we nog even lekker op de bank neer voordat we allemaal in ons bed duiken. Morgen gaan we het Capitool bezoeken en afhankelijk van het weer (er wordt in de middag een bui voorspeld) gaan we een van de Smithsonian musea of Arlington en The Mall bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten