maandag 8 augustus 2016

Dag 6

Vandaag is het verhuisdag. We ruilen ons appartement in Washington DC om voor een appartement in Brooklyn (New York). We hoeven niet supervroeg op te staan want onze trein vertrekt pas om 11:10.  We ontbijten rustig en maken ons eten voor op de trein al klaar. De laatste spullen verdwijnen nog in de koffers en daarna is het tijd om te vertrekken. We lopen te voet naar Mt Vernon metro station om daar met de metro richting Union Station te rijden (al moeten we onderweg nog wel een keer overstappen wat niet zo simpel is met zo veel bagage). Eenmaal aangekomen op Union Station zoeken we onze weg richting de trein. We halen nog even een snack voor op de trein en schuiven dan aan voor onze trein. De tijd tikt weg maar we mogen nog altijd niet richting ons perron lopen. Ondertussen is het al 11:05. Staan we wel in de juiste rij aan te schuiven? Karine informeert even bij eens van de medewerkers en ja we staan in de juiste rij. Blijkt dat de trein vertraging heeft. Het is 11:20 als we eindelijk richting perron mogen. We lopen een heel eind naar voren en stappen dan in. Niet makkelijk want je moet een aantal treden op en de doorgang is maar smalletjes. We zetten de koffers aan het begin van het rijtuig want ze passen niet in de bagagerekken boven ons hoofd. We zitten nog niet of de trein zet zich al in beweging; op naar New York!

De trein ziet er van binnen zeer netjes uit. De stoelen zitten goed en naast de stoelen zitten stopcontacten dus wel kunnen gewoon onze tablets/telefoons opladen tijdens de rit (er is zelfs free Wifi). Het landschap flitst aan ons voorbij en regelmatig stopt de trein om nieuwe passagiers te laten instappen. De vertraging maken we niet meer goed dus we komen iets later dan voorzien aan in New York. We laden al onze bagage weer uit en zoeken ons een weg op Penn Station. Man wat is het druk hier! Flink bij elkaar blijven is de boodschap terwijl we proberen de juiste metrolijn te zoeken. Met wat moeite lukt dit. We kopen onze metrokaartjes voor de rest van de week en gaan verder met onze koffers.
Hier geen liften zoals in Washington DC dus we moeten regelmatig onze koffers op en af de trappen sleuren. Pff!! Maar uiteindelijk staan we op het perron van de C lijn richting Brooklyn. De metro komt al snel opdagen en we tillen onze zooi in de wagon. We moeten staan want het is redelijk druk maar we hebben geluk want enkele halten verder moet er veel volk af en kunnen we zitten. Het duurt bijna 30 minuten voordat we aan onze halte zijn. Hup koffers eraf en sleuren maar weer want we krijgen weer een aantal trappen op onze weg. Bovengronds zoeken we even hoe we moeten lopen maar al snel rolt onze bagage in de juiste richting. We komen aan bij ons nieuw verblijf. En ja wel ook hier weer de nodige trappen want we zitten op het 2e verdiep.

We sleuren de koffers dus nog maar eens een trap op en openen de deur van ons appartement. Het is zalig licht in vergelijking met ons kelderappartement in Washington DC. We kijken even rond en ontdekken dan dat er een afstandbediening van de TV ontbreekt. We melden dit even bij onze verhuurders en al snel staat Amyr aan onze deur om mee te komen zoeken. Ook hij kan deze niet vinden dus hij zal morgen voor een vervanging zorgen. We laden wat spullen uit en gaan dan richting de Atlantic Terminal Mall want de dames willen gaan shoppen bij Victoria Secret. Het duurt even voordat zij alle 3 hun goesting hebben gevonden. Hier wordt duidelijk niet aan de mannen gedacht want nergens een bankje waar je kan zitten en ook in de paskamers ben je niet welkom (nog niet eens in de buurt ervan!). Na een tijdje kunnen we dan eindelijk afrekenen en zijn de dames flink wat onderbroeken en BH’s rijker en ik een stuk armer. Ik wil ook nog wel even iets kopen dus op naar de Old Navy. Ik vind hier 3 T-shirts en al snel kunnen we gaan afrekenen. We gaan eten bij Applebee’s. We kiezen uit de combo menu’s waardoor we ieder een hoofdgerecht hebben en met z’n 2-en een voorgerecht moeten delen. Het eten is erg lekker maar de bediening is een stuk minder. Dat zal hij straks wel in z’n tip merken. Voor een toetje hebben we geen plek meer en we rekenen dan ook snel af. Handig dat kan je hier gewoon aan tafel doen zonder de ober te moeten roepen. Hup creditcard door de lezer en betaalt! We gaan nog even langs de Target voor wat boodschappen maar deze Target is meer een warenhuis dan een supermarkt. We lopen dan ook maar terug buiten en gaan naar de Shop and Stop waar we wel ons gading vinden. We vullen onze rugzakken en lopen dan terug naar de metro. De rugzakken wegen genoeg met al dat drinken erin. We zijn dan ook blij als we in ons appartement aankomen. Rap even alles uitladen en dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen gaan we het Vrijheidsbeeld en Ellis Island bezoeken dus dat wordt vroeg opstaan om de eerste boot te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten