donderdag 4 augustus 2016

Dag 2

Normaal gezien is dit typisch zo’n ochtend dat we al zeer vroeg wakker zijn maar dit keer weten we uit te slapen tot 6 uur (Tessa zelfs tot 7 uur). Vandaag is Tessa 13 geworden en via de sociale media stromen de felicitaties dan ook binnen. Zelfs even een chat met Nederland zit er ook in. We ontbijten rustig aan en tegen een uur of 9 lopen we de deur uit. Om bij de Smithsonian’s National Zoo te komen moeten we de bus; de groene lijn van de Circulator, nemen. De halte is maar een paar blokken van ons appartement en we hebben geluk want de bus komt al snel opdagen. Voor $1,- pp kunnen we mee tot de eindhalte van de bus in de buurt van de Zoo. De bus is heerlijk koel door de goed werkende airco en het valt ons op dat er tussen de zetels zelfs USB oplaadpunten zitten zodat je , als je wilt, je GSM in de bus kan opladen. Hadden ze dit ook maar bij ons op de bus! Na een snelle rit komen we aan op de eindhalte en lopen we richting de Zoo. Onderweg komen we nog een Starbucks tegen en Karine wil wel eens een ijsthee uitproberen. Het wordt de Teavana Mango Black Tea Lemonade. Daar we niet weten of hij super lekker gaat zijn, nemen we de medium beker. Hij wordt door iedereen als zeer lekker ervaren en spijtig genoeg hebben we dus enkel een medium besteld. Volgende keer zal het dus een XL-tje worden. We zijn nu bijna bij de ingang van de Zoo en zodra we eenmaal hebben overgestoken lopen we de Zoo binnen.


Je hoeft geen toegang te betalen het geheel ziet er uit als een groot park. In de eerste verblijven die we tegen komen zitten spijtig genoeg geen dieren (is dit de reden dat de toegang gratis is?) maar als snel komen we de eerste gevulde verblijven tegen. Spijtig genoeg is de grote vogelkooi dicht voor onderhoud want deze ziet er van buiten uit zeer mooi uit. We nemen een snelle blik in de rest van het vogelverblijf waarna we onze weg verder zetten richting de dieren waar we eigenlijk voor gekomen zijn; de reuzenpanda’s. Maar helaas ook hier zijn de buitenverblijven leeg. Blijkt dat ze momenteel allemaal binnen zitten. Van de 3 panda’s die hier zijn krijgen we er uiteindelijk 2 te zien want nr 3 ligt ergens verstopt in zijn kooi. Nr 1 is precies wel erg lui want deze ligt precies voor pampus op zijn rots.
Veel beweging is hier dus niet te zien. Jammer! Maar alles wordt goedgemaakt door nr 2. Deze reuzenpanda zit er flink op los te eten en loopt ook regelmatig een stukje door zijn hok. Het blijven toch geweldige beesten. We gaan door en lopen verder de dierentuin in. Het is ondertussen al redelijk warm geworden en de zon brandt goed. Gelukkig is er veel schaduw van de bomen want in de blakke zon is het puffen geblazen. We komen nog heel wat dieren tegen op onze weg, ook de dieren die je bij ons niet tegenkomt. Zoals bijvoorbeeld de Reuzenmiereneter, de Amerikaanse zeearend, Woestijnvosjes en de naakte molrat. We vermaken ons prima en als snel zijn we 5 uur later. We lopen het park uit en stoppen nog even bij de Starbucks om nog een heerlijke ijsthee te kopen. Dan is het terug richting bus en hij komt net aanrijden als we aan de halte zijn.


 
We rijden de volledige reisweg af totdat we in de buurt van het  Witte Huis zijn. Ja dat bezoeken we morgen maar we willen toch al even een eerste blik opvangen. We nemen wat foto’s en lopen een rondje rond het Witte Huis. Meteen kijken we ook even waar we ons morgen moeten aanmelden voor de tour. Onze beentjes beginnen nu toch wel langzaam aan te klagen en we besluiten dan maar terug naar het appartement te gaan. Het is nog wel een dikke 30 minuten lopen maar we doen het rustig aan.
Zodra we aankomen ploffen we neer in de bank. Hè hè, even rust. Ik loop nog even naar de Giant supermarkt voor nog wat Cola en een zoutje terwijl de dames een stukje van Tessa haar verjaardagstaart opeten. Ook ik doe daarna even de beentjes omhoog. De stappenteller liegt er ook niet om. Ongeveer 24.000 stappen gedaan en de dag is nog niet om. We besluiten voor het avondeten richting 14th Street te lopen en gaan eten bij Sette Osteria. Karine neemt de pasta en de rest kiest voor een pizza. Met ons buikje gevuld lopen we nog even naar de CVS waar zowel Laura als Tessa een lippenbalsem van Eos kopen. Dan terug naar het appartement waar iedereen wederom neerploft. De teller staat ondertussen op bijna op 28.000 stappen (of te wel bijna 26 km). Ik begin aan de blog en tegen dat hij klaar is zijn de dames één voor één in hun bed gekropen.  Wat we morgenochtend gaan doen weten we nog niet maar morgenmiddag gaan we het Witte Huis bezoeken.
 

1 opmerking: