zaterdag 13 augustus 2016

Dag 11

Vandaag staan we bijtijds op want we hebben wel wat op het op het programma staan. We nemen de metro richting High Street waar we richting de wijk Dumbo lopen. Hier nemen we de bekende foto van de pilaar van de Washingtonbrug tussen de gebouwen op Waterstreet. Dan lopen we richting de Brooklyn Bridge en steken we deze, in de volle zon, over. Het is nog vroeg maar de hitte is al haast niet meer te doen.
We nemen wat foto’s op de Brooklyn Bridge en nemen aan het eind van de brug de metro richting de Empire State Building. Deze gaan we vandaag 2x bezoeken.







































Voordat we gaan aanschuiven om naar boven te gaan, kopen we een Slurpee (een soort Slushee) om wat af te koelen. Zodra hij op is gaan we aanschuiven voor de Empire State Building. Met onze New York City passen mogen we flinke stukken van de wachtrij over slaan zodat we al snel bij de veiligheidsscan zijn. Dan moeten we een stukje aanschuiven voor een foto (die we toch niet willen kopen) en dit is echt fabriekswerk want je krijgt nog niet eens half te tijd om leuk op de foto te gaan staan. Dan kunnen we al snel met de lift naar het 80e verdiep waar we al een blik op de stad kunnen werpen door de ramen. We kijken snel wat rond want voor de foto’s is dit niet de beste plek (ramen zitten vol vegen, etc). Dan nog even met de lift naar de 86e verdieping waar we buiten kunnen rondwandelen. Hier is wel een heel hekwerk aangebracht rond de balkonrand. Je kan je camera er wel perfect doorsteken om foto’s te maken maar voor foto’s met iemand erbij op is dit toch minder (dat was beter op Top of the Rock). We kijken nog eens ons ogen uit op de hoge gebouwen in New York en nemen de nodige foto’s. De zon doet nog steeds flink z’n best en het is ook boven op de toren flink puffen. We houden het na enige tijd voor gezien en schuiven dan opnieuw aan maar nu om naar beneden te mogen gaan. Ipv de lift nemen we nu de trap naar het 80e verdiep want dit gaat sneller dan met de lift. Na een verplicht bezoekje aan de shop gaan we met de lift terug naar beneden.

Ondertussen is het al middag geworden en we beginnen al wel wat honger te krijgen. Vandaag gaan we eten bij Wendy’s. We nemen een paar lekkere burgers en frieten en vullen onze vochtreserves wat aan. We shoppen nog wat voordat we richting de Roosevelt Island Tram gaan. Dit is een kabeltram midden in New York. Wel een unieke ervaring om te doen. Ook brengen we nog een bezoek aan Dylan’s Candy Bar. Een snoepwinkel van wel 3 verdiepingen waar je zelfs je naam in snoep kan laten 3D printen. Daar de hitte ons vandaag wel een beetje te veel wordt gaan we terug naar het appartement.

We koelen daar een paar uurtjes af en eten ons buikje vol voordat we wederom richting Empire State gaan. Het is ondertussen al 9 uur maar de hitte is nog niet verdwenen. We komen net voor 10 uur aan bij de Empire State Building en we moeten dit keer wel de gewone rij volgen om naar boven te mogen. We mochten nog een keer boven op ons ticket van deze ochtend dus daar maken we zeker gebruik van (let op dit mocht wel pas vanaf 10 uur ’s avond). De rijen zijn een heel stuk langer dan deze middag en het duurt precies een eeuwigheid voordat we aan de security scan zijn. Daarna nog eens superlang aanschuiven om naar boven te mogen met de lift. Aangekomen op de 80emerken we dat iedereen meteen weer staat aan te schuiven voor de lift naar de 86e en wij volgen dit voorbeeld. Om toch wat sneller naar boven te kunnen gaan nemen de trap naar boven ipv de lift. Het is ondertussen bijna 11 uur als we eindelijk boven zijn geraakt.
We kijken naar alle mooie lichtjes van New York en nemen nog even de tijd voor de nodige foto’s. Het is een stuk drukker dan vanmiddag dus regelmatig moet je wachten om aan de rand van het balkon te geraken. Laura zou graag Times Square bij nacht willen zien dus om ongeveer kwart voor 12 zetten we ons in gang om terug naar de begane grond terug te keren. Daar Times Square toch nog wel wat lopen is nemen we de metro voor een paar haltes. In de metrohaltes is het, net als overdag, vaak nog een stuk warmer dan buiten om daarna in een koude metro te stappen.
Rond middennacht komen we aan op Times Square en ook hier is het een stuk drukker dan ’s middags. We kijken naar het lichtspektakel en hier is het zelfs ’s nachts precies dag zo fel is de lichtreclame. Daar het toch nog wel een stuk is naar huis blijven we niet al te lang. We nemen de metro richting Brooklyn en stappen onderweg nog een keer over. Het is al naar 1 uur als we eindelijk aan onze halte aankomen. New York is echt een stad die niet slaapt want zelfs op dit uur is het nog partytime in Brooklyn. Veel volk is om dit uur gewoon nog voor z’n huis te vinden met flink wat muziek op de achtergrond. We drinken nog even iets om rond half 2 eindelijk ons bed in te duiken. Morgen onze laatste volle dag New York en we hebben nog wat laatste zaken waar we een bezoek aan willen brengen. Slaap wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten