woensdag 10 augustus 2016

Dag 8



Vroeg opstaan zit er vandaag niet in. We doen lekker rustig aan en tegen een uur of 10 pakken we de metro richting Central Park. Daar aangekomen worden we continue aangesproken of we fietsen, koetsen, etc willen huren. Hier hebben we totaal geen zin in. We laten Central Park vandaag links leggen (letterlijk zelfs) en gaan een wandeling doen door dit gedeelte van New York. We bezoeken even de Trump Tower (vooral veel goed van binnen) en gaan daarna een burger eten bij de Burger Joint. Niet makkelijk te vinden want bevindt zich in de hotel lobby achter een gordijn.
Veel keus hebben ze niet het is of een gewone hamburger of een cheeseburger. Oke je kan zelf bepalen wat je er verder tussen wil (zo wel qua sla, tomaten, etc als saus) Het is een ruimte van max 8x 5 en het menu staat gewoon op kartonnen borden. Toch heeft het veel sfeer zeker gezien al het geschrijf op de muren. We zijn net op tijd want daarna wordt het al snel druk. We eten de lekkere hamburgers op en als ik nog wat foto’s wil maken merk ik dat mijn batterij van de camera leeg is. Doeme dat wordt dan proberen nog maar wat foto’s te trekken met mijn GSM.
We gaan een stukje van de Berlijnse muur bekijken maar ook deze is moeilijk te vinden. Ondertussen is het beginnen te regenen en we schuilen wat onder een luifel van een kantoorgebouw. Blijkt dat de muur hier binnen in de lobby staat. We wachten tot het droog wordt en verbazen ons aan de hoeveel mensen die buiten gaan om iets te eten gaan halen of komen brengen. Zodra het droog is zetten we onze weg verder en lopen richting Rockefeller Center. We springen even binnen bij de LEGO winkel en gaan dan verder richting TImes Square. Qua drukte valt het nog mee (de regen zekers?) en we kijken hier ons ogen uit naar alle reclameborden.
Dan lopen we 5th Avenue verder af en springen nog een aantal winkels binnen (oa Macy’s, M&M store, Victoria Secret). De winkels zijn hier reuze groot. Het is ondanks de regen zeer warm buiten en het vocht zorgt ervoor dat het nog warmer aan voelt dan het is. Onze voeten beginnen al weer zeer te doen en we besluiten dan ook, tevens door de warmte, om terug naar de AirBnB te gaan. We springen nog even de Subways binnen voor ons avondeten en gaan dan lekker onderuitgezakt wat TV kijken. Morgen zullen we wel iets eerder opstaan en waarschijnlijk Top of the Rock bezoeken. Dan kunnen we ook wat foto’s trekken van de plaatsen waar we vandaag zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten