vrijdag 12 augustus 2016

Dag 10

Vandaag staan we wederom laat op. Na het ontbijt nemen we de metro richting Central Park. We gaan vandaag een stukje van Central Park bekijken. Gelukkig hier geen leurders voor fietsen, koetsen, etc. We wandelen het park in en al snel heb je geen idee meer dat je midden in New York zit. Flink wat groen en rust. We komen op een gegeven moment een groep van performers tegen. Een groep negers die hun acrobatische moves laten zien overgoten met de nodige humor. Ze weten op een slinkse manier heel wat geld op te halen met hun show. We lopen na de show door richting de vijver waar je met roeibootjes kan varen.
We zetten ons op het gras ergens in de schaduw en eten hier ons middageten op. Picknick in Central Park; check. De temperatuur is alweer moordend en na lekker gegeten te hebben en de vogeltjes gevoerd te hebben besluiten we de airco op te zoeken voor de komende uren.


















We bezoeken de Metropolitan Museum of Art (kortweg the MET). We bezoeken o.a. de Egyptische, Middeleeuwse en wapens afdeling voordat we de expo Manus Ex Machina bezoeken. Een expo over couture technieken met de hand tegenover met de machine. We zien hier een heleboel mooie jurken van verschillende modeontwerpers met verschillende technieken zoals pailletteren, plissé, drapage, etc. Heel wat moois om te bekijken.









Na het museum pakken we de metro richting de wijk Chelsea. We brengen een bezoekje aan de Columbia winkel die spijtig genoeg kleiner is dan gedacht maar toch vinden we wat kleren om mee naar huis te nemen. We komen onderweg nog een Samsung winkel tegen waar de dames een Virtual Reality rit maken met Samsung VR brillen op. Ze beleven een achtbaanrit welke dan ook de nodige gilletjes uitlokt. Ondertussen is het al een uur of 7 en we wandelen nog even door de Chelsea Market naar een plek om iets te eten maar geen succes want veel van de eetgelegenheden zijn take-outs. We lopen richting de High Line en komen daar een pizzeria tegen (The Artichoke Basille’s Pizza & Bar).
We moeten een kleine 10 minuten wachten maar dan is er een tafel vrij. Een pizza kost hier $ 30 wat we toch wel wat prijzig vonden maar……. een pizza heeft hier wel een doorsnede van 18 inch (lees 45 cm) . We bestellen de Bassile’s Garlic Sticks als voorgerecht en de Meatball Parm Pie als hoofdgerecht. Mochten we nog honger hebben na pizza 1 dan zullen we wel bijbestellen. Het voorgerecht komt en we kijken elkaar aan. De Garlic Sticks zijn zo groot als een Turks brood en is toch een stuk meer dan gedacht. Terwijl we de Garlic Sticks aan het opeten zijn komt de pizza er al aan. Man wat een ding is me dat. Gaan we die überhaupt wel op krijgen met z’n vieren. De pizza is maar in 8 stukjes gesneden maar 1 stukje is haast een halve pizza van bij ons. We doen ons best maar meer dan 5 stukken krijgen we niet op. We nemen de overschot dan ook als doggy bag mee naar huis. We lopen naar de metro en een half uur later zijn we weer terug in onze AirBnB. We zetten de airco op max en trekken onze schoenen uit. We kijken nog even wat TV voordat we ons bed in kruipen. Morgen staat de Brooklyn Bridge, Empire State en de High Line op ons programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten