zondag 20 augustus 2017

Dag 14 Denver - Cheyenne

Vandaag laten we Denver al weer achter ons en rijden we via Nederland richting de Rocky Mountains. We stoppen nog even bij Antonio's Real New York Pizza in Estes Park om een lekkere pizza te eten.








Tijd voor Rocky Mountains NP. We rijden via de Old Fall River Road naar boven. Deze weg is een semi off road weg en we rijden dan ook voorzichtig naar boven. Af en toe zitten er echte haarspeldbochten tussen. We genieten van het uitzicht en de rust. Boven aan gekomen zien de we regenbuien al hangen. Het is boven bijna 12.000 feet (dik 3.650m) hoog en dat merken want de lucht is hier een stuk ijler. We besluiten door de kou en de regen die in aantocht is niet naar de bergtop te wandelen en rijden dan maar terug naar beneden. Onderweg krijgen we wel een paar flinke buien over ons heen.














Beneden aangekomen is het wederom mooi (het heeft er precies niet geregend) en we bezoeken nog even de Estes Ark (een pluche beesten winkel in vorm van een ark). Dan rijden we door richting Cheyenne waar we voor de eerste keer deze vakantie in een AirBNB zullen slapen. We worden verwelkomd door Lesa en krijgen wat uitleg ivm de woning. Het is ondertussen al bijna 7 uur en we beginnen al honger te krijgen. We gaan lekker uit eten bij de Texas Roadhouse. Smullen!! We doen nog een paar boodschappen bij de Walmart en rijden dan terug naar ons huisje.
 
Ik heb nog een sms van Lesa gekregen ivm de zonsverduistering van morgen. We kunnen bij iemand op z'n boerderij naar de zonsverduistering kijken als we willen. We nemen het aanbod aan gezien de voorspellingen qua drukte gigantisch zijn. Morgen rijden we dus naar Gering om daar de zonsverduistering te gaan kijken. Nu hopen dat het weer stukken beter is dan vandaag anders kunnen we er niet veel van zien.

2 opmerkingen:

  1. Die pizza heeft precies een diameter van 1 meter, maar die ziet er echt wel super lekker uit.
    En het gebergte landschap is wel spijtig dat je de top niet hebt kunnen bereiken. Volgende keer hopelijk wel. En het is altijd leuk dat je soms is een beetje rust te mogen hebben.
    Ik hoop dat die zonsverduistering wel super leuk was, en hopelijk zal je die niet zomaar vergeten, een ervaring die je niet zomaar krijgt.

    Nog veel plezier ginder.
    Arne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerst zo'n enorme pizza en dan ook nog zo'n enorme bak soep! Smullen hoor :) x Ess

    BeantwoordenVerwijderen