vrijdag 18 augustus 2017

Dag 12 Moab - Denver

Vandaag hebben we de langste rit van de vakantie op het programma staan. We vertrekken dus op tijd want we moeten flink wat kilometers afleggen. We rijden via Scenic Byway 128 langs de Colorado rivier naar Cisco. Dit is een spookstadje waar nog enkele huizen staan. Allen onbewoond en sommige meer ingestort dan rechtopstaand. Hierna is het tijd voor de snelweg want dit is de makkelijkste manier om veel kilometers te maken. Op onze weg naar de snelweg worden we nog even getrakteerd op wat beestjes. Langs de weg zien we regelmatig grondeekhoorns en vlak voordat we de snelweg oprijden steken enkele herten de weg over.






































Na een stukje snelweg gedaan te hebben is het tijd om te wisselen in Fruita. We bezoeken nog even snel het Vietnam Memorial Monument dat bij deze stopplaats staat. Een mooi eerbetoon aan diegene die gevochten hebben in Vietnam.





















We stoppen onderweg nog even bij DQ Grill & Chill in Glenwood Springs voordat we de bergen inrijden. De weg slingert er flink op los en ook gaat het flink op en neer. We stoppen nog even in het bergdorpje Frisco. Een leuk dorpje wat in de winter een schitterend skirestort is. Ook nu is het er redelijk druk. We stoppen bij de plaatselijk snoepwinkel en eten een lekker stuk Fudge. Naast de winkel staan een boel beren uitgestald en we besluiten er één te 'adopteren'. We rijden verder via de Loveland Pass (een van de hoogste bergpassen in de VS op 11.990 feet / 3.655m hoogte). Dan wordt het tijd door te rijden naar Denver want de kilometers beginnen te wegen.
Het is druk rond Denver en we verliezen nog wat tijd om de snelweg richting ons hotel. Rond 6 uur komen we eindelijk aan de Drury Inn waar we meteen kunnen aanschuiven voor het avondeten (chili, wraps en hotdogs). Karine en ik krijgen ook nog een kaartje waarmee we gratis bier, wijn of cocktails kunnen halen. Bottoms up! We kijken nog wat TV, gaan nog even shoppen in de plaatselijke mall en dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen gaan we lekker zwemmen in het waterpretpark Waterworld Colorado.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten