donderdag 17 augustus 2017

Dag 11 Moab

Vandaag blijven we lekker in Moab en bezoek Arches en Canyonlands NP. We slapen een beetje uit en na een uitgebreid ontbijt stappen we in de auto. Na enkele minuten rijden zijn we aan de ingang van het park. We zijn precies niet de enige dit het idee hadden dit park vandaag te bezoeken. Het duurt een half uur voordat we binnen kunnen rijden. Spijtig genoeg is de parking van de Windows, Turret en Double Arches gesloten wegens werkzaamheden. Hierdoor kunnen we heel wat bogen niet kunnen bezoeken.
 We gaan dan maar richting Delicated Arch. We gaan niet de wandeling van 3 uur doen om tot aan de Arch te komen maar besluiten naar de iets verder gelegen viewpoint te gaan. Hier kan je de Arch in de verte zien maar om daar te komen moet je ook genoeg klimmen. De klim is steil en je merkt goed dat de lucht al een heel stuk ijler is want we zijn snel al buiten adem. We genieten van het uitzicht en met de camera is de Arch toch nog goed te fotograferen. We gaan nu door naar de Sand Arch waar we het gezelschap krijgen van een kleine vleermuis. Na een korte wandeling staan we bij de Arch en nemen we enkele foto's. Hierna rijden we terug naar de uitgang en gaan we eten bij Wendy's. Niet echt geweldig eten maar ja onze magen zijn weer gevuld.





























Dan op naar Canyonlands NP. We bezoeken eerst Mesa Arch en staan versteld van de schoonheid van de boog en de steile afgrond achter de boog. We rijden nog naar enkele uitkijkpunten en kijken onze ogen uit. Diepe afgronden en canyons zover we kunnen zien. Een heel mooi park en het maakt de teleurstelling van Arches wat kleiner. We eten weer lekker in het hotel voordat we nog even wat winkeltjes bezoeken in Moab. Morgen hebben we een lange reis voor de boeg want we rijden dan helemaal naar Denver (ongeveer 580km!).







1 opmerking: