maandag 30 juli 2012

dag 10 (30 juli)

We waren vandaag al vroeg uit de veren om een kletsnatte dag in Blizzard Beach te beleven. Blizzard Beach is een van de twee waterpretparken van Disney met als thema een winterlandschap!  Al rond 8:40 waren we aan de ingang van het park en enkele minuten later stonden we al in het park. Nou ja in het gedeelte van het park dat je al in mocht. Het was echt wachten tot 9 uur voordat we de rest van het park in mochten. Karine had ondertussen al een kluisje geregeld zodat we onze koeltas en enkele andere spullen (geld, camera, autosleutels) al kwijt waren. Zodra we verder konden snel een plek in de schaduw gezocht(bij het Ski Patrol Training Camp) waar we onze handdoeken konden leggen. Toen zagen we dat hier ook kluisjes waren dus ik heb onze boel even gewisseld. Kreeg zelfs een sleutel van een groter kluisje dus dat was mooi meegenomen.


Dan op naar de stoeltjeslift om ons 136 treden te besparen. Via de stoeltjeslift kwamen we boven op de Summit aan waar we dan de Teamboat Springs hebben gedaan. Dit is een grote brede wilde glijbaan waar je in een band kan zitten tot 6 personen. Daar de kinderen het geweldig vonden en er haast geen wachtrij was hebben we hem nogmaals gedaan maar dit keer wel de 136 treden beklommen. Wederom een groot succes. Dan op naar de Runoff Rapids. Hier hebben ze 2 soorten glijbanen (gesloten en open) en samen met de kinderen hebben we de open banen gedaan. Je rijdt met z’n tweeën naar beneden in 1 band (je zit achter elkaar). Weer veel jolijt dus na de rechterbaan de linker nog eens gedaan. Hierna hebben Karine en ik nog even de gesloten baan gedaan. Deze doe je alleen en de rit is in het donker (met maar enkele kleine lichtjes onderweg) en je wordt flink van kant naar kant gegooid.

Op naar de Snow Stormers. Hier ga je op een matje (op je buik met je gezicht eerst) naar beneden op precies een slalom piste. Een wilde rit maar iedereen had het naar zijn zin. Dan op naar de Cross Country Creek. Dit is een zeer lange luie rivier die volledig rond het hele park gaat. Na meer dan 20 minuten waren we eindelijk rond. Het was al bijna middag dus we besloten maar eens te gaan eten. Ik de Caesar salade, Karine de Cheeseburger, Laura de Chickenfingers  met frietjes en Tessa een hotdog met appelmoes, een dessert en een emmer + schepje. Daar je in de waterpretparken wel een beker kan kopen die je kan laten bijvullen kopen we al snel een beker voor $ 9,99 (+ tax). Deze beker kan je de hele dag zo vaak als je wilt bijvullen en dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan!

Na het eten hebben de kinderen wat gespeeld in het Ski Patrol Training Camp. Dit gaat van kleine glijbanen (met en zonder band), ijsberg oversteekplaats (a la wipe out!) en een T-bar drop. Laura mocht spijtig genoeg niet meer T-bar drop doen daar ze al te groot was (tot haar grote spijt!) Nadien nogmaals een aantal keer de Teamboat Springs gedaan al waren de wachtrijen iedere keer wel langer en langer. Dan nog even rondgehangen in Melt-Away Bay (een groot golvenbad) en dan enkel nog een paar keer de Runoff Rapids gedaan.

De lucht begint al flink te betrekken en we merken dat de stoeltjeslift dicht is dus waarschijnlijk komt er regen aan. Daar het ondertussen al bijna half 5 is en we toch wel merken dat we al licht verbrand zijn (wij toch de kids niet) besluiten we er de brui aan te geven. Snel even omkleden en dan richting auto. Onderweg naar de villa zien we wel wat onweer en krijgen we wat druppels over ons heen maar echt losbarsten doet het niet (toch niet waar wij dan zijn). Thuis nog even gedoucht en dan op naar TGI Fridays voor het avondeten. We waren snel aan de beurt en hebben we weer lekker gegeten. Ook hebben we net als 2 jaar geleden weer een leuke gezinsfoto laten maken. Dan op naar huis. Kids in bed, ik aan de blog en Karine verder met boek 2. Morgen Magic Kingdom dag 2.

4 opmerkingen:

  1. Goodmorning allemaal,
    Wat een gave dag zeg; dit park ken ik (helaas) niet maar het klinkt allemaal heel gaaf (en nat!). Vandaag weer naar mijn vriend Mickey; doe hem maar de groeten;) Geniet er maar weer lekker van, x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weer een supper leuke dag gehad zo te lezen he
    hoe lang blijven jullie nog?
    Lise(h)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke dag in het waterpark en de hele dag mooi weer, prima toch?
    Have Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het trainingscamp is ook onze kids' favoriet... Heerlijk dagje zo met TGI als leuke afsluiter!

    BeantwoordenVerwijderen