zaterdag 28 juli 2012

dag 8 (28 juli)

Vandaag weer vroeg op om naar Epcot te gaan. We konden ons niet echt inbeelden hoe we hier een dag gingen vol krijgen maar we kwamen er al snel achter dat het park meer omvatte dan we op voorhand handen gedacht.
Tegen 9 uur kwamen we aan bij de parking. We stonden goed vooraan (Jouney 7) dus hoefden niet met het treintje naar de ingang. Na een korte wandeling en de hele toegangsprocedure waren we binnen.  De karakteristieke bol van Epcot torende boven ons uit terwijl wij ons richting Soarin’ begaven. Terwijl we daar heen liepen zagen we dat je vrij snel op de foto kon met Mickey, Minnie, Donald, Pluto en Goofy. Nu dat maar even snel gedaan want vaak sta je hier redelijk lang voor aan te schuiven. In nog geen 2 minuten stonden we al naast Mickey en konden van de ene naar de andere figuur doorstappen. Dit is veel handiger dan dat je voor ieder figuur apart moet aanschuiven. Na enkele minuten stonden we vele leuke foto’s rijker weer buiten.



Op naar Soarin’ waar we eerst nog even een FastPass voor haalden (konden we hem nog een 2e keer doen). Dan 20 minuten aanschuiven voor onze eerst vlucht. Tourguide Mike had geadviseerd om een plek vooraan te vragen dus dat ook maar even gedaan. Konden in het laatste vak de eerste rij aanvullen. Na een korte introductie filmpje konden we plaats nemen in onze ‘hangglider’. Bij Soarin’ wordt je in je ‘hangglider’ omhoog getakeld zodat je voor een IMAX scherm over Californië heen vliegt. Een zeer knappe attractie met geur en wind effecten.  De 5 minuten vlogen voorbij al hoewel voor Sander dit op het randje was qua simulator ritten want die kan daar zeer slecht tegen. We moesten onze tijd tot de volgende vlucht nog even zien vol te krijgen dus zijn we eerst naar de film ‘The Circle of Life’ gaan kijken en hebben we daarna de boottocht door Living with the Land genomen. Tijdens deze boottocht krijg je uitleg over ecologische landbouw en visserij. Leuk om eens de planten te zien waar bekende groenten en fruitsoorten aan groeien. Alle attracties in het gebouw The Land waren nu gedaan maar onze FastPass tijd was nog steeds niet bereikt. Dan maar even naar een van de omliggende gebouwen waar we Captain EO hebben gekeken. Deze 3D film van Michael Jackson dateert al van 1986 en dat is er ook een beetje aan te zien. Niet tegenstaande blijft het een knappe film. Nu was het tijd om een tweede keer Soarin’ te doen. We zaten nu op de laatste rij en we hadden nu ook een iets minder knap zicht dan de eerste keer (je ziet bijvoorbeeld de voeten van de rij boven je). Toch weer zeer genoten van deze knappe film!
Hierna zijn we aan het wereldtentoonstelling gedeelte (World Showcase) begonnen maar niet voordat we een Agent P - F.O.N.E hadden opgehaald. Dit is een leuke manier voor de kinderen om delen van de World Showcase te doen aan de hand van verhalen waarbij we Agent P (van Phineas & Ferb) moesten vervangen. We waren zeker niet de enige en zagen zelf volwassen lopen die deze opdrachten aan het doen waren. Op naar land nummer 1: Mexico. Hier hebben de we bootrit van Gran Fiesta Tour starring The Three Caballeros gedaan. Een leuke rit over Mexico waar je ogen te kort kwam om alle videofilmpjes volledig te kunnen bekijken. Dan op naar Noorwegen voor onze eerste missie van Agent P. Met een telefoon in de hand waar je je missies op ontvangt doen we de volledige tour in Noorwegen. Je gaat wel van hort naar her maar er zijn dingen die je dan te zien krijgt die anderen niet te zien krijgen. De kinderen vonden het zeer tof en wij vonden het ook leuk om te doen. We hebben hier ook nog even de Maelstrom gedaan. Een Viking boot rit doorheen het Noorwegen van het verleden en nu.
Via China en een Afrikaans deel kwamen we bij onze oosterburen aan. Hier hebben we even geluncht. Frankfurters mit sauerkraut voor ons en Pretzels voor de kinderen. Ook hier nog even leuke Agent P missie volbracht met Dr. Doofenshmirtz en Agent P die nog even in het ‘echt’ opdook als deel van de missie. Via Italië en de USA kwamen we uit in Japan voor onze laatste Agent P missie van dit deel van de dag. Spijtig genoeg krijgt de telefoon wat kuren aan het eind van de missie. We deponeren de telefoon dan ook in een daarvoor bestemde verstopplaats en luisteren nog even naar de Taiko (Japanse drums) waarvan net een optreden begonnen is. Was de ochtend nog verfrissend met menig attractie in de airco (we kregen het zelfs af en toe koud!!) begonnen we het nu toch wel warm te krijgen. Via Marokko kwamen we uit in Frankrijk. Om af te koelen hebben we hier een film over Frankrijk bekeken (in de airco; joepie!). De film is al wel heel gedateerd! Ik gok dat deze film al sinds de opening in 1982 niet is vervangen.  Ik kan niet echt tegen de bewegingen in de film en hou dus ook al snel mijn ogen dicht voordat ik echt mottig word.
De films van China en de USA hebben we overgeslagen maar die van Canada willen we wel even doen. Via de UK komen we dan ook al snel in Canada. Hier kan je de 360° film bekijken (zelfde recept voor mij; niet veel van de film kijken of misselijk worden) over Canada. We zijn ondertussen al weer een beetje afgekoeld en laten de World Showcase achter ons. We begeven ons terug naar de Future World.  Daar onze drankvoorraad er door is (al hebben we nog extra in het kluisje liggen) stoppen we bij Coca Cola’s Club Cool om hier verschillende soorten dranken te proberen die Coca Cola over de hele wereld verkoopt. Van de Duitse Mezzo Mix en de Italiaanse Beverly tot de exotischere Smart Waterlemon uit China en Krest Ginger Ale uit Mozambique. Sommige zijn lekker andere niet (al heeft iedereen van ons andere meningen) na een tijdje smaken ze niet echt lekker meer. Na ons vochtgehalte weer wat te hebben opgekrikt gaan we onze eigen drinkflessen bijvullen.  We gaan nu naar de Innoventions West hal waar we de Great Piggy Bank Adventure doen. Hierbij krijg je een super schattig spaarvarken die je tijdens enkele spelletjes moet zien te vullen om je vooraf gezet doel te bereiken. Een zeer leuke manier om kinderen dingen over sparen, inflatie en diversificatie bij te brengen. Ook kan je hier de hoofdrol spelen in je eigen videospel.

Hierna staat Innoventions East op het programma. Hier kan je bijvoorbeeld je eigen achtbaan ontwerpen en deze dan rijden. Karine gaat hiervoor in de rij staan terwijl de rest zich vermaakt met alle andere activiteiten die je hier kan doen. Na 20 minuten heeft Karine haar rit in een virtuele realiteit simulator gereden. Ze vind het een beetje tegenvallen daar je het gevoel van snelheid niet hebt. We begonnen ondertussen wel weer trek te krijgen dus hebben we onze broodjes opgegeten lekker in de schaduw en in de wind zittend onder Spaceship Earth. We ruimden onze spullen terug op en hebben dan Spaceship Earth gedaan. Een leuke rit door het verleden, het heden en de toekomst. Achteraf kon je nog leuke dingen doen en is er een kaart van de wereld waar je kan zien waar alle mensen die vandaag Spaceship Earth hebben gedaan vandaan komen.

Karine wilde graag de Mission: SPACE doen. Je kan er de groene versie (milde rit) en de oranje versie (heftige rit) doen. Karine besloot de oranje rit te doen. Ze was de commandant van de rit. Je wordt in horizontale positie gelegd zodat je op deze manier de lancering kan ervaren. Je wordt tijdens de lancering echt in je stoel gedrukt (je zit in een centrifuge) dus het voelde zeer echt aan. Onderweg naar Mars moet je de nodige problemen zien te overwinnen zodat je veilig op Mars aankomt. Deze rit voelt zo echt aan dat je hem zeker niet moet doen als je niet tegen simulators kan en was zeker de moeite waard.
Om onze tijd tot het vuurwerk nog een beetje te vullen doen we nog een Agent P missie (UK) al zijn we hem halverwege meer dan zat. Snel even de eindlocatie vinden en dan op richting Duitsland om een plek te vinden voor het vuurwerk. We vinden een plek op een van de bruggen van Italië en zitten hier iets meer dan een half uur voordat de show begint. Ondertussen luisteren we naar de U2 hommage door 2U. Klinkt niet slecht. Om 9 uur begint de knappe IllumiNations: Reflections of Earth show met het nodige vuurwerk. Ongeveer 15 minuten later is de show gedaan en brengen onze zere voeten ons terug naar de auto die we na kort zoekwerk weer terugvinden. De GPS heeft er niet veel zin in vanavond dus we rijden zo maar terug (ach we kennen de route nu al wel aardig dus dat lukt ook wel zonder). De kinderen vallen in de auto al in slaap en na een korte stop bij de Walmart komen we aan bij onze villa. De kinderen liggen al snel in bed, Karine leest nog even iets voor het slapen en ik neem nog even een duik in het zwembad. Nog even een kort berichtje op de blog en ook dan hou ik het voor gezien.

We zijn er nog niet uit wat we morgen gaan doen. Zwemmen in Typhoon Lagoon of Blizzard Beach of lekker thuis blijven en een beetje uitrusten. We zien wel hoe makkelijk we morgen wakker kunnen worden.

4 opmerkingen:

  1. Jammer, ik word altijd zo blij wakker door t lezen van blog en blije fotos! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een frisse duik zal welgoed gedaan hebben.
    blog kan later wel, he

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een dagje rust zal zeker bevallen na al die activiteiten, jullie halen wel alles uit de dag. Leuke foto's. groetjes en knuffels voor allemaal van oma en opa.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. weer een drukke dag gehad zo te lezen!!!
    van Soarin tot IllumiNations.

    Lise (H)

    BeantwoordenVerwijderen