vrijdag 27 juli 2012

dag 7 (27 juli)

Gisterenavond hebben we dan toch maar beslist om vandaag naar Animal Kingdom te gaan. Na een vroege start rijden we tegen 8 uur al door richting Animal Kingdom. Nog geen half uur later staan we al op de parking (Unicorn 27) en stappen we op het treintje richting ingang. Na de gebruikelijke routine (tascontrole, scannen van kaartjes en vingers en de huur van een kluisje) was het tijd om de route te volgen welke we gevonden hadden op Tourguide Mike. Eerste stop Expedition Everest – Legend of the Forbidden Mountain. Eerst nog even een FastPass gehaald zodat we straks nogmaals kunnen gaan. Binnen 5 minuten zaten we allemaal in het midden van het treintje. Eerst een stuk naar boven, dan een stuk achteruit en dan volgde het snelste stuk (weer vooruit). Tessa vond het toch nog een beetje eng dus zij gaat zeker niet nog een keer. De rest zeker wel!


We vervolgen onze route richting Primeval Whirl. Dit is de bekende crazy Mouse attractie maar dan in een dino-jasje. Altijd een favoriet dus de dames doen hem nog een keer daar er haast geen wachtrijen zijn. Tessa neemt ook nog een keer plaats in de TriceraTop Spin voordat we onze tocht verder zetten naar DINOSAUR. Dit is een wilde autorit doorheen de oertijd. Nu als ze in Amerika zeggen dat de rit schokkerig gaat zijn dan is hij ook echt wel schokkerig. We werden naar alle kanten in de autootjes gegooid (regelmatig in volledige duisternis) maar het was zeker een zeer leuke rit. Daar we geen zin hadden om kletsnat te worden gingen we niet zoals Tourguide Mike zegt naar de Kali River Rapids maar hebben we onze FastPassen verzilvert. Tessa gaat niet mee en zij wacht dan ook bij de uitgang op ons. Wij doen de rit met veel plezier nog eens over en zodra Karine weet dat er ook een single-riders ingang is gaat zij zelfs nog een 3e keer in de Expedition Everest!
Daar de warmte ook vandaag weer extreem is (ik loop te zweten als een rund) gaan we nu de 3D show van It’s Though to be a Bug! kijken. Een leuke 4D show waarbij op een gegeven moment zelfs de zaal volledig in de mist wordt gehuld. Dit veroorzaakt het nodige gegil bij de mede zaalgenoten. We merken op dat de route van Tourguide Mike er echt wel voor zorgt dat we korte wachtrijen hebben (net als we ook voor de andere parken zijn aanwijzingen volgen). De klok geeft nu al bijna 12 uur aan en gezien we vroeg hebben ontbeten besluiten we te gaan lunchen. Sander gaat eerst nog even FastPassen halen voor de Kilimanjaro Safari zodat we deze na de lunch kunnen doen zonder te hoeven aanschuiven (wachttijd 35 min). Zodra onze lunch op is maken we dus handig gebruik van deze FastPassen en in no-time zitten we in een Safari voertuig en rijden we de Savanne op waar we zeer veel beesten tegenkomen (giraffen, olifanten, gnoes, krokodillen, etc). Het is een leuke rit waarbij we af en toe het gevoel hebben in de DINOSAUR te zitten vanwege al het geschud.

De warmte begint ondertussen redelijk ondragelijk te worden en we besluiten dat we de show van Festival of the Lion King nog willen gaan kijken (lekker in de airco). Daar we nog maar 5 minuten hebben voordat de show begint en we geen zin hebben om te racen door het park besluiten we eerst nog met de Wildlife Express Train naar het Rafiki’s Planet Watch Conservation Station te gaan. Hier geven ze wat uitleg over de verzorging die de dieren in het park krijgen en kan je een aantal dingen bekijken. We houden het al snel voor gezien daar we nog met de trein terug moeten en op tijd willen terug zijn voor de volgende voorstelling van Festival of the Lion King. De show wordt gegeven in een ronde zaal dus echt ver zit je nooit van het podium. Er wordt een mooie show gegeven met trampoline springers en artiesten die precies uit een Cirque du Soleil voorstelling zijn weggelopen. Zeker een show die de moeite waard is om te bekijken. 
We hebben het nu echt wel gehad met de warmte en besluiten om terug te gaan naar onze villa voor een verfrissende duik in ons zwembad. Dat doet goed!! Ik schrijf ondertussen al een stuk voor de blog van vandaag (leuk om te zien dat we toch zo'n 200 pageviews per dag hebben en al heel wat reactie hebben ontvangen) terwijl de kinderen verder spelen in het zwembad en Karine pakt nogmaals de tablet voor het vervolg van haar boek.
Nog snel even een douche en dan gaan we lekker eten bij de Olive Garden. Net als 2 jaar terug moeten we nu ook even wachten voor dat we aan de beurt zijn. Het is hier altijd druk maar ja wat wil je met een goed restaurant. Na nog geen 15 minuten zijn we aan de beurt. Wij nemen menu voor 2 van $ 25,-. We krijgen zoveel sla en broodstengels als we willen als voorgerecht. Ik neem de Aubergine Parmigiana  en Karine de Ravioli di Portobello. De kinderen nemen Mac & Cheese en de Chicken Fingers. Als dessert delen we de Triple Chocolate Strata wat nog in ons $ 25,- menu zat. Meer dan gevuld gaan we buiten. Dan gaan we nog even naar de Hollywood Studio’s om naar Fantasmic te gaan kijken. We vinden een parkeerplaats dicht bij de ingang en rond half 9 zijn we binnen. We lopen naar de show die al haast volledig vol zit. We hebben nog enkele plaatsen helemaal aan de buitenkant. De show hoort te beginnen om 9 uur maar wordt uitgesteld omdat er onweer in de buurt is. Van uitstel komt spijtig genoeg afstel. Blijkbaar durven ze het niet aan de show door te laten gaan. Onverrichte zaken keren we dus terug naar huis. Snel nog even de blog afschrijven en dan slapen.
Morgen Epcot!

2 opmerkingen:

  1. Morning! Animal Kingdom vonden wij ook geweldig. Kon je nog met Simba op de foto? Jammer dat de show niet doorging, hopelijk n andere keer nog wel. Vandaag Epcot' ook heel leuk! Hoop dat de warmte iets dragelijker wordt. Lekker genieten, x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weer een leuke dag gehad zo te lezen.

    xxx Lise(H)

    BeantwoordenVerwijderen