dinsdag 24 juli 2012

Dag 4 (24 juli)

Vandaag gaan we de eerste van de Disney parken bezoeken. We staan dus al vroeg op zodat we zeker op tijd in het park zullen zijn. Nadat we hebben gegeten en de koeltas met onze lunch en extra drinken in orde hebben gebracht wordt het tijd om richting Hollywood Studios te rijden (voor ons is het 15 geleden dat we hier nog geweest zijn). Na een rit van 25 minuten zijn we op de parking aangekomen. We moesten ons e-ticket nog even omruilen voor echte kaartjes en daar na konden we aanschuiven voor de verplichte tascontrole. Ze deden totaal niet moeilijk over de hoeveelheid eten en drinken die we mee het park innamen. Bij de ingang moest ieder van ons (behalve Tessa) een afdruk laten maken van z’n wijsvinger zodat men zeker is dat dit kaartje aan die persoon toe behoort.



Nadat we nog een kluisje gehuurd hebben voor onze koeltas gaan we naar Toy Story Midway Mania. Eerst even een Fastpass halen om later nog een keer terug te kunnen zonder lang aan te moeten schuiven. We moeten deze keer 20 minuten aanschuiven (niet slecht als je weet dat later op de dag er wachttijden van 120 minuten zijn) maar de tijd gaat snel voorbij want binnen is de wachtrij zeer leuk aangekleed. Al snel zitten we in de wagentjes en kunnen we beginnen schieten. Het is wel handig dat we dit spel al veel op onze Wii hebben gespeeld want we scoren er lekker op los. Deze rit is Sander de winnaar van ons 4-en maar de kinderen doen het zeker ook niet slecht. Als we buiten komen zien we dat je aan de overkant op de foto kan met Woody en Buzz. Ook hier is de wachtrij zeer slim aangekleed. Je kan om de paar meter wel op de foto gaan met een attribuut of achtergrond. Het wachten gaat dan ook snel vooruit. Op het eind van de rit kunnen we dan eindelijk op de foto met Woody en Buzz.


Hiernaar zijn we richting The Twilight Zone Tower of Terror gegaan. Laura ziet dit niet helemaal zitten maar ze gaat toch mee. Na een korte tijd aanschuiven (ongeveer 40 minuten) komen we dan eindelijk in de hal van het hotel aan. Na een korte film over de oorsprong van het hotel (nou ja volgens de Twilight Zone) mogen we door richting de liften. Van Tessa haar stoerheid in het begin is nu al heel wat minder te merken en ze klampt zich dan ook stevig aan Karine vast. Met z’n vieren zitten we van achter in het bakje. Al snel gaan we omhoog en naar beneden. Tessa vindt het niet geweldig en Laura vindt het al bij al toch nog een leuke attractie. Ik vind het wel stoer van allebei dat ze het toch gedurfd hebben!

Om de schrik wat te verzachten zijn we onze Fastpass van Toy Story Midway  Mania gaan gebruiken maar niet voordat we bij Rock ‘n’ Roller Coaster nieuwe Fastpassen zijn gaan halen. Dit keer kunnen we dus via de Fastpass ingang binnen terwijl de gewone rij toch al 80 minuten moet wachten. Binnen 5 minuten zitten we weer terug in de karretjes en schieten we er weer vrolijk op los. Je armen beginnen wel zeer te doen aan het eind want je moet tig keer aan een touwtje trekken (om te schieten) tijdens de rit.  Deze keer is Karine de grote winnaar.

De temperatuur is ondertussen al flink opgelopen dus we zweten flink. We gaan  nu de Studio Backlot Tour doen. Een leuk ritje met een treintje waarbij je in Catastrophe Canyon leuke special effects te zien krijgt.Tegen de tijd dat de attractie was gedaan was het al 12 uur geweest. We zijn dan bij de ingang uit het kluisje onze koeltas gaan halen en daarna hebben we lekker gegeten terwijl we Indiana Jones Epic Stunt Spectacular keken. Leuke show met leuke stunts en knappe decors. In totaal laten ze wel drie verschillende scenes zien door hele decors weg te rijden.

Met onze magen gevuld zijn we toen naar de Muppet Vision 3D gaan kijken. Dit zouden ze bij ons eerder 4D noemen want buiten de 3D effecten valt er ook nog regen, blaast er wind en komen er bubbels naar beneden gevallen.  We besluiten onze fastpassen voor de Rock ‘n’ Roller Coaster nog te gebruiken en dan naar huis te gaan. De kinderen gaan niet mee in de achtbaan en dus gaan wij enkel met z’n tweetjes. Wij vinden dit een bangelijke rit dus genieten volop. Als de rit er op zit komen de kinderen ons al tegemoet. Het is wel erg druk in het winkeltje en al snel hebben we door waarom. Verzopen mensen komen in grote getale naar binnen. Het is blijkbaar zeer hard aan het regenen buiten! We wachten binnen tot het iets minder hard is gaan regenen en dan gaan we terug richting uitgang. Had het nou niet nog een half uurtje droog kunnen blijven? Dan hadden we droog naar de auto kunnen lopen. Nog even de spullen uit het kluisje gehaald, sleutel ingeleverd en dan door de regen naar de auto.


 
Het valt nog mee hoe nat we zijn geworden en in de auto drogen we dus ook al snel op. Tegen dat we terug bij de villa zijn is het al helemaal droog en al snel liggen we dan ook al in het zwembad. Dat doet goed!! De kinderen vermaken zich prima terwijl ik de blog al vast schrijf en Karine nog wat verder leest.

We springen nog allemaal even in de douche en daarna gaan we nog lekker eten bij Denny’s. We houden het voor gezien vandaag.
Morgen gaan we naar de Magic Kingdom en ’s avonds gaan we naar de Makahiki Luau at Seaworld.
Van de koffer heb ik nog steeds geen nieuws. Ik begin het somber in te zien.

5 opmerkingen:

  1. Jeetje, wat is het toch leuk de dag te beginnen met het lezen van deze blog. En wat fijn dat de koffer er is, weer een zorg minder.
    Het is van de foto's af te zien dat jullie het enorm naar jullie zien hebben. De meiden stralen echt op iedere foto!!
    Geniet lekker verder en tot morgen, x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag zijn jullie 15 jaar getrouwd; G E F E L I C I T E E R D!!!!
    Wat gaaf om dat in Makahiki Lunau te vieren. Ik heb even op de site gekeken; ziet er echt gaaf uit. Have fun, x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te lezen vermaken jullie je heel goed daar. Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Heeft Esther nog niet eens gedaan... Maak er een mooie dag van in de Magic Kingdom. Groeten, René

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig hadden we dezelfde gedachten, want Esther schreef op hetzelfde moment :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hello Karine en Sander,

    Nog een fijne huwelijksverjaardag gewenst, Mama en Papa

    BeantwoordenVerwijderen