donderdag 26 juli 2012

dag 5 (25 juli)

Vandaag zijn we 15 jaar getrouwd (bedankt voor alle felicitaties!) en stond de eerste dag van de Magic Kingdom op het programma. We waren al vroeg doorgereden omdat je vanaf de parking van Magic Kingdom nog wel even onderweg bent naar de ingang van het park. Tegen 8:20 waren we op de parking en na een kort stukje lopen waren we bij het Transportation Center aangekomen. Hier kan je kiezen om met de monorail of met ferryboot naar de ingang van het park te gaan. Spijtig genoeg was de monorail niet in gebruik dus iedereen moest met de boot mee. Na een kort stukje varen waren we iets voor 9 bij de ingang van het park. Na de gebruikelijke tascontrole en scannen van toegangskaartjes en vingerafdrukken stonden we in het park. Nog snel even een kluisje gehuurd voor onze koeltas en dan op naar de attracties. Terwijl we naar de Mad Tea Party liepen zagen de kinderen dat ze op de foto konden met Merida van de nieuwe film Brave. Terwijl zij stonden aan te schuiven ging Sander vast Fastpassen halen voor Dumbo the Flying Elephant, Peter Pan’s Flight en Mickey’s PhilharMagic. Dit zijn een van de weinige attracties waar je tegelijk meerdere Fastpassen voor kan halen. Toen Sander terug was waren de kinderen net aan de beurt voor hun foto met Merida. Toen we hier klaar waren was het tijd voor de eerste attractie van de dag, de Mad Tea Party. Dat dachten we toch want daar stond Alice uit Wonderland klaar om op de foto te gaan, dus ja nog snel even een foto maken. Hierna zaten de dames snel in een kopje en draaide er lustig op los.

Daar onze Fastpassen nog niet geldig waren  zijn we eerst naar The Many Adventures of Winnie the Pooh gegaan. Een attractie die ze in Parijs niet hebben. Nu was het hier nog heel kort aanschuiven, later op de dag was hier al een wachtrij van 40 minuten. Op naar Dumbo waren we onze eerste Fastpass van de dag konden gebruiken. Een leuke vlucht voor de kids doch zeker geen lang wachten waard. Daar we toch nog wat tijd over hadden voor de andere Fastpassen hebben we nog even snel The Barnstormer gedaan. Een leuke kinderachtbaan. Daar het zo rustig was hebben de kinderen hem zelfs nog een tweede keer gedaan voordat we naar Peter Pan’s Flight zijn gegaan. Ook hier snap ik nooit dat er tegen de middag wachttijden van 60 minuten en meer zijn. Leuk ritje maar niks speciaals. Nu was het tijd om onze laatste Fastpass te gebruiken voor Mickey’s PhilharMagic. Dit is een 3D (zeg maar 4D) show van Mickey en Donald. Het is een van de beste 3D shows die we al in een pretpark hebben gezien. Zeker een aanrader! Tessa wil nog heel graag in “it’s a small world” dus hier schuiven we een 15 minuten aan. Het liedje ben ik al na 2 seconden zat maar ach de kinderen hebben het naar hun zin. Na een ritje in een boot langs alle delen van de wereld staan we weer buiten.


Het begint al richting 12 uur te lopen dus het wordt tijd voor ons middageten. Eerst halen we nog even een Fastpass voor Big Thunder Mountain Railroad. We kunnen tegen een uur of 2 terugkomen. Daar we geen zin hebben om terug te lopen naar de ingang pakken we de trein. Na een leuke rit komen we aan bij de ingang. We halen onze koeltas op uit het kluisje en gaan gezellig onder een boom bij de ingang lunchen. We kunnen er weer tegen aan en pakken de trein terug naar Frontierland. Zodra we aankomen kunnen we gebruik maken van onze Fastpass. Zelfs hier moeten we in de rij staan en al snel reikt de Fastpass rij tot voorbij de ingang. Dit lijkt mij niet de bedoeling te zijn van een Fastpass en dat vinden ze bij Disney ook. Al snel loopt de rij flink vooruit en in no-time zitten we in een mijnkarretje voor een leuke achtbaan rit. We besluiten voordat we naar huis terug gaan nog even een bezoekje te brengen aan Tom Sawyer Island. Na een overzet met een vlot lopen we daar wat rond. Al snel houden we het voor gezien en pakken het vlot terug. Nu richting uitgang en we zijn nog heel even gestopt bij het kasteel van Assepoester voor een foto van ons en de kids.

We hielden het vandaag al vroeg voor gezien daar we die avond nog naar de Makahiki Luau moesten en we nog zin hadden in een duik in het zwembad. Na de spullen uit het kluisje te hebben gehaald gingen we richting monorail die nu wel reed. Enkele minuten later waren we terug op de parking en met een treintje ging het richting auto. De auto was een oven en na even de deuren te hebben open gehad stapten we in de veel te warme auto. De airco op max gezet en dan naar de villa gereden voor een verfrissende duik in het zwembad. Het werd een korte duik want we moesten nog allemaal douchen en dan richting Seaworld voor de Makahiki Luau.

Om 5 uur waren we bij Sea World en we konden onze auto heel dichtbij de ingang parkeren. Daar de show pas om 6 uur begon hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de Manta nog eens te doen. Laura had deze 2 jaar geleden niet gedaan en zij ging dan ook eerst met Sander de bangelijke achtbaan doen. Doordat we gebruik maakte van de childswap mogelijkheid kon ze hem zelfs nog een 2e keer doen maar nu met Karine.

Nu op naar de Makahiki Luau. Nadat we allemaal een bloemenketting hadden ontvangen was het tijd om op de foto te gaan. Dit zat in de prijs van de Luau en we kregen aan het eind van de voorstelling dan ook een leuke foto als herinnering. We werden ontvangen met een cocktail en muziek. Het voorgerecht stond al op tafel en wij (niet de kids) hebben deze dan ook lekker opgegeten. Hierna kwam de ober nog wat uitleg geven over de verdere verloop van de avond.
Na een stuk van de show met leuke Polynesische dansen was het tijd om alle feestvierders in het daglicht te zetten. Ook wij waren dus aan de beurt net als nog een stuk of 8 andere koppels. We kregen allemaal nog een extra bloemenkrans. Nu was het tijd voor het hoofdgerecht. De kinderen kregen stukken kip met frietjes en wij een combo van vlees, vis en rijst. Nadat we het hoofdgerecht binnen hadden begon het 2e deel van de show. De kinderen mochten nu mee op het podium om mee een Hula te dansen. Hierna werden er 3 mannen uit het publiek geselecteerd om mee op de drums te slaan en natuurlijk was ik een van de gelukkigen! Na alle anderen was ik op het laatst aan de beurt en ja zoals al verwacht doen ze er alles aan om je natuurlijk een beetje voor schut te zetten. Ach ik zag er allemaal de lol van in en de kinderen waren zich super aan het amuseren. Terug van het podium was het tijd voor het dessert. Lekker! De show was nu gedaan en we mochten nog verder het park in.

We hebben er voor gekozen om de show van Shamu Rocks die we 2 jaar geleden al gezien hadden nogmaals te zien. Na het bekende stuk waarin het publiek uit z’n dak gaat als ze gefilmd worden was het tijd voor de show van de orka’s. Het blijft knap om te zien. Daar de kinderen nu toch wel moe begonnen te worden zijn we niet meer naar het vuurwerk gaan kijken. Snel richting auto en dan op naar huis. Het is al laat als we thuis komen en de kinderen gaan dan ook meteen slapen. Wij houden het ook snel voor gezien en de blog zal een dagje moeten wachten.

Na de super toffe en vermoeiende dag is het morgen tijd voor wat rust.

2 opmerkingen:

  1. Weer n topdag dus!! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lise ( hartsvriendin Laura)27 juli 2012 om 09:59

    weer een suuuuuuuuuuuuuuuper dag zo te lezen.
    nog veeeeeeeeeel plezier


    XXX Lise ( hartsvriendin Laura)

    BeantwoordenVerwijderen