dinsdag 31 juli 2012

dag 11 (31 juli)

Vandaag dus het 2e deel van ons bezoek aan Magic Kingdom. We hadden allemaal toch wel veel moeite om wakker te worden dus best morgen nog maar eens uitslapen.

Tegen half 9 stonden we al weer op de parking van Magic Kingom (dit keer Simba 11) en na een korte rit met het treintje richting het Transport Station hebben we de monorail richting de ingang van het park genomen. Iets voor 9 waren we uit de monorail en konden nog net een stukje van de openingsceremonie meepikken.  Dan snel de tascontrole en toegangspoort door en richting Tomorrowland. Ik heb snel even FastPassen gehaald voor Space Mountain en dan zijn we snel naar Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin gedaan. Dit is een schietspel net als Toy Story doch veel minder plezant daar je moeilijk kan zien waar jouw pistool op gericht is. We besluiten dat het dan ook geen 2e bezoek waard is. Hierna was Stitch’s Great Escape aan de beurt. Een avontuur met Stitch in de hoofdrol waarbij je op een gegeven moment in het pikkendonker zit. Ik denk toch wel redelijk angstaanjagend voor kleine kinderen. De attractie was wel aardig maar zal zeker geen favoriet worden. Daar we nog nooit de Tomorrowland Speedway gedaan hebben (zelfs niet tijdens onze vele bezoeken aan Disneyland Paris) besluiten we dat we deze toch zeker eens gedaan moeten hebben. Ik en Laura pakken ieder een eigen auto en Tessa en Karine delen een auto. Het is beslist; de kinderen mogen voorlopig nog geen auto rijden!

Ondertussen is onze FastPass-tijd bereikt en al snel zitten we dus in een van de wagentjes om in het donker doorheen het heelal te racen. Een toch wel vrij wilde rit die voor Tessa toch nog net wel iets te was. Ik zat helemaal vooraan en had dan ook een mooi uitzicht tijdens de rit. Van de rest van de attracties in Tomorrowland besloten we enkel nog Monsters Inc. Laugh Floor een bezoek te brengen. Een leuke interactieve show waarin veel moppen worden verteld. Ook al konden de kinderen het niet verstaan toch konden zij ook regelmatig lachen met de grappen. Karine werd zelfs nog onderdeel van de show tijdens de psychological minderreading sessie. Ze kon op een gegeven moment zelfs niet meer uit haar woorden komen zo moest ze er mee lachen.

Met de trein zijn we toen verhuisd van Tomorrowland naar Frontierland om een FastPass voor Splash Mountain te halen. We hadden 50 minuten (net zo lang als de wachttijd van de attractie) voordat we gebruik konden maken van onze FastPass dus in de tussentijd hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de Haunted Mansion te doen. Zeker geen favoriet van Laura maar ze is er toch mee in geweest (ook al heeft ze veel van de rit haar ogen dichtgehouden). Tessa vind een spookhuis altijd geweldig! Na de rit even naar de ingang gewandeld om onze drankvoorraad aan te vullen en even te eten in de schaduw. Daar we geen zin hadden om terug te lopen maar weer de trein genomen en enkele minuten later stonden we aan de ingang van Splash Mountain. In no-time zaten we in een boomstam. Ik en Laura op de eerste rij, Karine en Tessa op de tweede rij. En dat hebben we geweten. Laura en ik waren goed nat en ook Tessa kreeg haar deel nog. Enkel Karine bleef redelijk droog (ja ik had alles al opgevangen). Daar we rest van Frontierland al de eerste keer gedaan hebben zijn we doorgelopen naar Adventureland waar we de Pirates of the Caribbean bootrit hebben gedaan. Eigenlijk wilde we ook nog de Jungle Cruise doen maar we hadden geen zin om 35 minuten aan te schuiven. We zullen deze de volgende keer wel met een FastPass doen!

We wilden vandaag de parade zien dus hebben vooraf eerst de Dream Along With Mickey show gezien aan de voorkant van het kasteel. Een leuke show met vele karakters. Zodra de afbakening van de parade werd gezet ben ik vast plek gaan vrijhouden. We stond gunstig want we zagen de wagens al van ver afkomen en er kon niemand meer voor ons gaan staan gezien er een gebied was afgezet. Wel moesten we even in de bloedhitte wachten op de show maar ja je moet er iets voor over hebben. Na de show zijn we terug richting uitgang gegaan en hebben we de monorail terug naar de parking genomen. Onderweg naar huis nog een klein buitje over ons gekregen (ach we zaten toch droog) en nog even de nodige boodschappen gehaald bij de Publix.

Nog even een sprong in het zwembad om af te koelen en wat chipjes eten voordat we even voor de TV crashen. Tegen 6 uur tijd voor het avondeten (soep voor Tessa en pasta Alfredo voor de rest). We hebben nog even getwijfeld of we nog terug gaan voor het vuurwerk en de lichtjesparade maar we kiezen er voor om vroeg in ons bed te duiken. De kinderen liggen er tegen 8 uur in en wij zullen het ook niet laat maken.

Morgen gaan we hoppen. Eerst Hollywood Studios en dan met de boot naar Epcot. Misschien ’s avond poging 2 voor Fantasmic.

5 opmerkingen:

  1. Goodmorning Belgie!

    Zo, dat was weer een drukke dag! Stoer dat Laura toch het spookhuis is ingeweest (had ik niet gedacht). Wel af en toe ff bijtanken he want dit zijn wel mega drukke dagen! Gelukkig lagen jullie vroeg in bed. Karine heeft vast nog wel even in deel 2 gelezen (hahahaha!) :)
    Veel plezier weer vandaag, x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja zo'n dag Disney hakt er wel fff in.
    Maar goed op tijd naar bed, dan kunnen jullie morgen weer "kilometers" maken.
    Have Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. weer een leuke dag gehad zo te lezen,
    ik ben trots op Laura dat ze toch in het sppookhuis is gegaan.

    Lise (H)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer, geen blog vandaag. Saai begin van de dag....Hoop dat Sam weer opgeknapt is en dat jullie vandaag weer op pad kunnen. Nog 2 nachtjes en dan.....is TESSA JARIG! Yeah!!! X Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jullie hebben wel weer stoeren dingen gedaan, vooral Laura en Tessa. Hopelijk is Sander niet al te ziek en kunnnen jullie weer gauw op pad om leuke dingen te doen.
    groetjes en knuffels voor jullie allemaal, oma en opa

    BeantwoordenVerwijderen