zondag 5 augustus 2012

dag 15 (4 augustus)

Vandaag is Tessa jarig en we zijn dus extra vroeg uit de veren. Gisteren hebben we de kamer versierd met slingers en ballonnen en hebben we alle kaarten en het kado al klaargelegd. We zingen Tessa wakker met Happy Birthday en dan mag ze haar kado uitpakken (een CD van Justin Bieber + concertticket voor het concert in het Sportpaleis in April 2013). Bij het zien van het kado ging ze uit haar dak. Ze wilde zo graag naar het concert en we hadden haar voor de gek gehouden dat het niet was gelukt om kaartjes te kunnen kopen. Nu kan ze dus toch gaan! Na het ontbijt en het openen van alle kaarten van de familie gingen we richting Magic Kingdom voor onze laatste dag in dit park. Iets te vlug vertrokken blijkbaar want we waren vertrokken zonder fototoestel en lunch. Daar moesten we dan later op de dag nog eens voor terug komen.



Tegen 8:10u stonden we dan ook al op de parking en gingen we richting monorail. Deze reed echter nog niet dus pakten we de boot naar de ingang van het park. Tegen 8:30u stonden we al aan de ingang en enkele minuten later hadden we de tascontrole en toegangscontrole gehad en konden we wachten op de openingsceremonie. Iets voor 9 was het dan zover en de openingsceremonie kon beginnen. Zodra dit gedaan was konden we naar binnen. Ook al hadden we onze camera niet stopten we eerst even bij de prinsessen voor de nodige foto’s (dmv onze Fotopass). Tessa vond alle extra aandacht die ze kreeg omdat ze jarig was natuurlijk geweldig. Zodra we buiten waren van deze fotoshoot zijn we richting Adventureland gelopen. Daar konden we ook nog op de foto met Tinkerbell en nog een elf en daar we maar 3 minuten moesten aanschuiven ook hier foto’s laten maken met de Fotopass.

We gingen vandaag de attracties doen waar we nog geen tijd voor gehad hadden en diegene die we graag nog een keer wilden doen. Als eerste was de Jungle Cruise aan de beurt. Van de week stond er een wachtrij van 45 minuten en nu konden we zo doorlopen. Was ik blij dat ik vorige keer geen 45 minuten had aangeschoven want de Jungle Cruise viel zwaar tegen. Waarom dit een FastPass attractie is is mij een raadsel. Daar de volgende voorstelling van Walt Disney’s Enchanted Tiki Room nog 10 minuten op zich liet wachten gingen Karine en Tessa nog even in The Magic Carpets of Aladdin. Een ritje op een vliegend tapijt. Zodra ze terug waren was het nog maar zeer kort wachten voor de voorstelling van de Tiki Room. Walt Disney’s Enchanted Tiki Room is een voorstelling met mechanische vogels die voor de kinderen zeker leuk was. Nu was het toch wel eens tijd voor een knappe attractie dus op richting Big Thunder Mountain Railroad. Eerst even een FastPass gehaald en dan maar 10 minuten hoeven aanschuiven om hem een eerste keer te kunnen doen. We zaten dit keer helemaal voorin. De Country Bear Jamboree was vlakbij en we hadden dit ook nog niet gedaan dus dit was de volgende op ons lijstje. De naam zegt het al (mechanische) beren die Country zingen. Bij buitenkomst konden we onze FastPassen al voor Big Thunder Mountain Railroad al weer gebruiken en binnen 3 minuten zaten we in een karretje. Dit keer wel helemaal van achter en eerlijk gezegd is de rit van achter een stuk beter dan helemaal van voor.

Daar we 3D show Mickey’s PhilharMagic vorige keer echt wel goed vonden zijn we na de rit hier naar toe gegaan. En wederom genoten van deze mooie 3D show. De kinderen wilden graag nog een keer de Monsters Inc Laugh Floor doen en dus gingen we richting Tomorrowland. Bij aankomst bij de attractie bleek deze gesloten door technische problemen. We hadden in Tomorrowland ook nog niet alles gedaan dus hebben we in afwachting of de attractie weer open ging de Tomorrowland Transit Authority PeopleMover gedaan. Een rit in een karretje langs verschillende attractties in Tomorrowland. Na de rit was de Monster Inc Laugh Floor nog steeds dicht. We wilden de Astro Orbiter doen maar 45 minuten aanschuiven was er toch wel een beetje over dus hebben de laatste attractie die we nog niet gedaan hadden (Walt Disney’s Carousel of Progress) maar gedaan. Dit is een voorstelling van de wereldtentoonstelling van 1964 en het knappe eraan is dat de zaal draait en niet het podium. Het is een show over de technologische vooruitgang in de 20e eeuw. Leuk om te zien hoeveel er op 100 jaar is veranderd. De Monsters Inc Laugh Floor was nog steeds dicht dus beslisten we richting uitgang te lopen.

Na een korte rit met de monorail zaten we al snel in de auto richting TGI Fridays. Tessa wilden hier graag eten en aangezien we onze lunch vergeten waren beslisten we hier maar te lunchen. We hadden nog een bon voor een gratis voorgerecht en hebben hier dan ook handig gebruik van gemaakt. Als voorgerechten hadden we warme Pretzels met kaassaus en gefrituurde mozzarella. Tessa nam weer de gefrituurde kippenreepjes, Laura een cheeseburger, Karine de California Club Sandwich (met kalkoenvlees ertussen) en ik nam de Caesar Salade met kip en balsamico. We hadden er meer dan voldoende aan en met onze buiken volledig gevuld zijn we terug naar de villa gereden. Eerst een frisse duik voor de kinderen en mij en een siësta voor Karine waarna we de verjaardagstaart hebben aangesneden (en opgegeten hebben natuurlijk).

Tegen 5 uur zijn we dan weer richting Magic Kingdom gereden (dit keer met camera en eten) en hebben we ons weer dicht bij de ingang van de monorail geparkeerd (handig als we ’s avond naar huis willen gaan). Na de rit met de monorail stonden we weer in het park en hebben we opnieuw aangeschoven voor foto’s met de prinsessen. Na 10 minuten stonden we weer naast Doornroosje,Belle en Assepoester voor de nodige foto’s (dit keer met ons eigen toestel). Daar de wacht rij bij Mickey ook niet zo lang was zijn we hier ook nog in de rij gaan staan en 15 minuten later stonden we naast Mickey en Minnie voor de nodige foto’s. Daar we bij Tinkerbell vanochtend ook niet ons eigen toestel bij hadden zetten we onze weg verder richting Adventureland zodat we ook met haar nogmaals op de foto kunnen. Als we daar aankomen blijkt de wachttijd 45 minuten en we beslissen om later nog maar eens terug te komen om te zien of de rij dan korter is. Om de hoek konden we echter binnen 15 minuten op de foto met prinses Tiana en haar prins (uit de Princess and the Frog). Tijdens het wachten hebben we onze lunch, nu beter bekend als avondeten, binnengestoken.

Na de leuke foto’s met Disney enige zwarte prins en prinses zijn we terug gelopen naar Tomorrowland om te zien of de Monsters Inc Laugh Floor nu wel weer operationeel was. Op weg erheen kwamen we nog een eekhoorn tegen die een noot zat te eten en het niet erg vond als je heel dichtbij kwam. Bij aankomst in Tomorrowland bleek dat we geluk hadden want de Monsters Inc Laugh Floor deed het weer. Wederom goed gelachen met show al was een deel van de grappen hetzelfde. We zijn nog teruggelopen naar Tinkerbell en dit keer was de wachtrij maar 25 minuten dus zijn we maar binnengegaan voor nieuwe foto’s. Dit keer was het Tinkerbell met een andere elf dan vanochtend. Wederom de nodige foto’s genomen van de dames en de elfjes. Ook ik wilde nog even op de foto met Tinkerbell dus zo geschiede.

Het begon al wat donker te worden als we buiten kwamen dus gingen we een plekje zoeken om de Main Street Electrical Parade te kunnen zien. Al snel hadden we een mooie plek gevonden vlak voor de Hall of Presidents waar de route een bocht zou maken. Na 35 minuten wachten begon de parade een paar minuten te laat en konden we genieten van de mooie parade. Een bonte stoet met veel lichtjes, zeg maar heel veel lichtjes, in alle Disney thema’s met de nodige figuren. Na de show zijn we snel richting het plein voor het kasteel van Doornroosje gelopen. We waren er nog maar net of The Magic, The Memories, and You!-show begon. Deze show gebruikt het kasteel als één groot scherm en het is fantastisch om te zien wat ze allemaal met licht kunnen doen. Na zo’n 10 minuten was de show gedaan en zijn we verder Main Street USA ingelopen om het vuurwerk iets beter te kunnen zien en er voor te zorgen dat we al iets dichter bij de ingang zouden staan zodra het vuurwerk was gedaan. Na 5 minuten begon dan het Wishes nighttime spetacular vuurwerk. We hebben genoten van het mooie vuurwerk en nadien hebben we ons snel uit de voeten gemaakt. Op richting uitgang en naar de monorail waar al aardig wat volk voor stond te wachten. We hadden echter geluk want binnen 5 minuten zaten we al op de monorail. Eenmaal terug in het Ticket and Transportation Center liepen we richting onze auto die gelukkig dichtbij stond zodat we niet nog eens moesten aanschuiven voor een tram richting parkeerplaats. Vermoeid namen we plaats in de auto en al snel sliepen de kinderen. We waren blij weer in de villa te zijn en nadat we de kinderen in hun bed hadden gelegd zijn Karine en ik om 23:15 nog even in het zwembad gedoken om even heerlijk af te koelen want het was een warme en vooral vochtige dag geweest. 

Het was een zeer geslaagde dag en een verjaardag die Tessa zich zeker nog lang zal herinneren. Ik heb trouwens geen idee meer hoe vaak ze is gefeliciteerd maar het is toch wel veel vaak! Morgen lekker rustig aan doen (niks speciaal op het programma) en uitslapen!!

2 opmerkingen:

  1. Zo wil elk kind (en ik ook!) toch wel zijn/haar verjaardag vieren!! GEWELDIG! x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gelukkige verjaardag he

    lise(h)

    BeantwoordenVerwijderen