donderdag 2 augustus 2012

dag 13 (2 augustus)

We waren allemaal al weer vroeg wakker en het ging ons goed af. De dag rust van gisteren heeft ons dus goed gedaan. We hebben lekker ontbeten en de tas voor het middageten in orde gemaakt. Tegen half 9 stonden we al op de parking van Hollywood Studios en 15 minuten later mochten we al binnen. Snel een kluisje gehuurd en dan op richting Toy Story Midway Mania voor een FastPass en een ritje. Deze keer waren we ook weer snel aan de beurt (als je later op de dag komt sta je zeker 60 minuten of langer aan te schuiven) en kwam Karine als grote winnaar uit de bus. Laura wilde graag de film bekijken over het leven van Walt Disney en Karine wilde graag de Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith nog eens doen dus we hebben ons opgesplitst. Karine en Tessa naar de Rock ‘n’ Roller Coaster en ik en Laura naar Walt Disney: One Man’s Dream. Nadien zijn we samen naar de Voyage of The Little Mermaid gaan kijken. Een leuke theatershow met geinige effecten (regen, laserprojecties, etc). We laten The Magic of Disney Animaton en Disney Junior – Live on Stage aan ons voorbij gaan en gebruiken onze FastPass voor Toy Story Midway Mania  en binnen 2 minuten zitten we in een karretje (de gewone wachttijd is al 60 minuten!) Deze keer kom ik als winnaar uit de bus al doen de kinderen het zeker ook niet onverdienstelijk!
De vorige keer hebben we een aantal attracties niet gedaan dus die willen we zeker nog doen. Eerste stop Honey, I Shrunk the Kids Movie Set Adventure. Ik en de kinderen gingen vast binnen terwijl Karine snel nog even een FastPass ging scoren voor Star Tours – The Adventures Continue. De kinderen vermaakten zich in de speeltuin en ik maakte aardig wat foto’s van hen want het is altijd fun om je zo klein te zien. Toen Karine terug was zijn we via de Streets of America richting de Star Tours gegaan waar we eerst nog even naar de Jedi Training Academy hebben staan kijken. Geweldig om die kleine gasten met hun lightsabers te zien vechten tegen Darth Vader. Daarna is Karine in Star Tours – The Adventures Continue gegaan. Deze rit is geupdate en je vliegt nu in 3D door het heelal. Een grave rit volgens Karine en stukken beter dan de oude versie. Daar we nu alle attracties hadden gedaan die we wilden doen hielden we het voor gezien in Hollywood Studios en na het leeghalen van ons kluisje gingen we richting auto om onze dag verder te zetten in Epcot.

Terwijl we aten maakten we de korte rit naar Epcot en daar we natuurlijk al wat later waren stonden we wat verder op de parking. Met het treintje kwamen we al snel bij de ingang en huurde we opnieuw een kluisje. Ook in Epcot waren er nog attracties die we nog niet gedaan hadden maar wel nog graag wilden doen. Eerste stop The Seas with Nemo & Friends. Een leuke rit in een zeeschelp door de onderwaterwereld van Nemo en zijn vrienden. Knap waren de projecties van Nemo en kompanen in echte aquaria. Precies of ze er echt rondzwommen. Toen we buitenkwamen zagen we dat de Turtle Talk With Crush bijna ging beginnen dus snel hier in de rij gegaan. Nog geen 20 seconden nadat we binnen waren ging de rij voor deze voorstelling dicht en 5 minuten later zaten we in een zaal waar de kinderen helemaal van voor konden zitten en wat zaten wat verder van achteren. De show is leuke animatie show maar wel eentje die volledig inspeelt op wat er gebeurt in het publiek. Er is dan ook veel interactie tussen Crush en het publiek en regelmatig liggen wij in een deuk om de reactie van de kinderen in de zaal. Na de show nog even rondgekeken bij de aquaria en daarna op naar het Imagination gedeelte van het park. Hier wilde we de Journey Into Imagination With Figment doen. Een rit doorheen een wereld waarin je je fantasie moet aanwenden door je zintuigen te gebruiken. Een leuke rit inclusief stinkdiergeur!

We stoppen nog even bij Club Cool voor een klein glaasje gratis frisdrank en dan gaan we nog een Agent P missie doen in Frankrijk. Tis toch wel weer warm vandaag dus proberen we weer zo veel mogelijk in de airco te verblijven. Nadat de missie weer geslaagd is pakken we de boot in Marokko naar de andere kant van het meer. Dit scheelt weer een flinke wandeling. Terwijl we richting Spaceship Earth lopen begint net de fonteinshow dus we gaan even in de schaduw zitten om dit te bekijken. Hierna ver volgen we onze weg en gaan we nog een keer binnen in Spaceship Earth. De vorige keer waren de foto’s die binnenin genomen worden niet zo goed gelukt en Laura zou deze keer ook graag een kaart uit de toekomst sturen. Zodra de rit gedaan is nog even snel de kaart versturen en dan richting uitgang. We lopen terug naar de auto en rijden dan richting villa. Na een korte tankstop (1 gallon kost $ 3,39 of te wel 78 eurocent de liter! ) op naar de villa voor een frisse duik in het zwembad. Dat doet goed!!!

Tegen half zes allemaal even douchen en dan om 6 uur eten. Iets na 7 uur vertrekken we richting Hollywood Studios daar we een nieuwe poging gaan wagen voor Fantasmic. Tegen 8 uur hebben we een mooi centraal plaatsje gevonden voor de show en tegen half 9 zien we onweer in de verte. Het zal toch niet weer geannuleerd worden? Iets later begint de pre-show en nog steeds onweert het in de verte. Maar we hebben geluk. Blijkbaar is het onweer ver genoeg weg en gaat Fantasmic door. Een mooie show met veel videofilmpjes in watermist, vuurwerk, vuur en het nodige spektakelwerk. Tegen half tien is de show gedaan en volgen we de meute richting uitgang. We lopen wel naar de auto want we staan niet echt ver weg en iedereen wil nu met het treintje naar de auto toe. Als we thuis komen is het bedtijd voor de kinderen, schrijf ik nog even de blog en Karine……… Karine leest nog wat verder in haar boek!

Morgen doen we weer even rustig aan. We slapen lekker uit en we zullen morgen wel zien wat we eventueel nog gaan doen.  

4 opmerkingen:

  1. Goodmorning! Gezellig weer n blog! Leuke verhalen en leuke foto's, ben benieuwd naar de rest vd foto's. Wij gaan vandaag met de stoomtrein op pad, cultuur in eigen land. Nog een nachtje, dan is Tessa jarig, yeah!! X Es en Rene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na zo'n dag heb je wel even een relaxdag nodig denk ik zo;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. EEN LEUKE DAG GEHAD ZO TE LEZEN.
    Lise(H)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Tessa,
    Morgen de grote dag, weer een jaartje ouder. Ik weet niet wat er voor morgen op het programma staat. Maar morgen is het jouw dag. Felicitaties van bomma en Bompa

    BeantwoordenVerwijderen