dinsdag 7 augustus 2012

dag 17 (6 augustus)

Vandaag voor de laatste keer vroeg uit de veren want we willen op tijd in Typhoon Lagoon zijn en na het ontbijt (spek en eieren vandaag) rijden we dan ook al vroeg door. Tegen 8:25 zijn we op de parking van Typhoon Lagoon en het is nog rustig want we staan echt vlak bij de ingang. Als snel staan we binnen in het park waar we nog tot 9 uur moeten wachten om verder het park in te mogen. Karine regelde vast een kluisje in de buurt van onze zitplaats. Zodra het 9 uur was, was het tijd om een zitplaats uit te zoeken. We kozen een aantal stoelen onder een afdak want er was regen voorspeld voor vandaag. Onze zitplaats was in de buurt van Shark Reef en zeer dichtbij de kluisjes. Daar we toch al wel wat dorstig waren hebben we onze beker van vorige week weer boven gehaald. We hadden geluk want de streepjescode werd vandaag ook nog geaccepteerd (scheelt weer $6,-).

Dan was het tijd voor de eerste attractie; Shark Reef. In dit zoutwater zwembad kan je snorkelen tussen de haaien en de vissen. De kinderen keken de kat even uit de boom en Karine en ik gingen het zeker eens proberen. Na de nodige uitleg was het dan tijd om te gaan snorkelen. Het water was zout genoeg want het drijven ging vanzelf. Echter lang mocht je niet echt snorkelen (uitleg was haast net zo lang als tijd dat je kon snorkelen) doch het was zeker de moeite waard. Karine heeft dan toch Laura weten te overtuigen om het ook eens te proberen. In het begin ging het vrij goed maar op een gegeven moment kreeg Laura water binnen dus haar snorkeltrip zal er al snel op.

Hierna was het tijd om met z’n allen iets te gaan doen. Het werden de Gangplank Falls. Dit is een bootritje in een grote ronde band waar we allemaal net in pasten. We moesten zelf de boot naar boven rollen en daarna begon de trip. De tocht was wel iets korter en minder leuk dan de familieboottocht in Blizzard Beach. Dan op naar de Keelhaul Falls voor een rit in een solo-band. Na enkele minuten te hebben moeten aanschuiven glijden we ieder in onze band naar beneden. Naast deze attractie ligt de Mayday Falls. Deze rit is iets wilder dan de vorige en na een wachttijd van 15 minuten gleden we ook hier naar beneden. Dan zijn we via de Castaway Creek (een lazy river) naar de andere kant van het park gegaan en al snel gleden we naar beneden in de Storm Sliders. Hier had je de keuze uit 3 verschillende banen al hebben we ze niet allemaal uitgetest. Ik ben dan de Humunga Kowabunga gaan doen. Een steile glijbaan die je geheid een tanga zal bezorgen en zeker een leuk alternatief voor de langere banen in Blizzard Beach.

Er stond nog een attractie op ons schema; Crush ’n Gusher. Dit is een duo-band rit waarbij je ook naar boven wordt geblazen. Eerst hebben we de Pineapple Plunger baan uitgeprobeerd daar dit veruit de baan met de kortste wachtrij was. De baan was leuk en we zijn nog 2x terug geweest. Dan hebben we een van de andere banen eens uitgeprobeerd; Banana Blaster. De baan is anders dan de Pineapple Plunger en gaat ook een stukje door donkere tunnels. Hier moesten we al wel 15 minuten aanschuiven. We begonnen nu toch al wel trek te krijgen dus zijn we iets gaan eten. Hierna terug richting de Crush ’n Gusher voor de laatste baan; Coconut Crusher. Dit is de baan met de langste wachttijden en ook de enige baan waar je alleen in een band naar beneden mag. Tessa had geen zin om deze baan te doen dus Karine is samen met Laura naar beneden gegaan en ik alleen. Iedere baan heeft zo’n eigen charme maar de Banana Blaster was toch wel mijn favoriet. We zijn daarna nog een aantal keer van de Pinepapple Plunger (Karine en Tessa) en de Banana Blaster (ik en Laura) afgegaan. Dan was het toch wel tijd om wat uit te rusten dus lekker met z’n allen de Castaway Creek gedaan. Om volledig rond het park te dobberen was je toch al snel 20 minuten bezig. Uitgerust zijn we daarna naar de Typhoon Lagoon Surf Pool gegaan. Op de golven die ze hier produceren kan je echt wel een beetje surfen. Ik gok dat de golven zeker 2 meter hoog zijn en op de plek waar de golf breekt wordt je echt wel weggeslagen. Karine en ik zijn afwisselend volledig tot het diepste deel gegaan om dan op de golf mee te zwemmen. Dit was wel vermoeiend want vooral als je terug zwom had je last van de stroming. De kinderen vonden het wel leuk maar bleven toch op een wat veiligere afstand in het bad.









De wolken begonnen toch al wel wat samen te pakken en de wolken werden flink grijs dus op een gegeven moment hebben we toch besloten om er maar vandoor te gaan. Het was ondertussen toch al bijna 4 uur dus eigenlijk was het zo wie zo wel mooi geweest voor vandaag. Tijdens het omkleden begon het dan ook al te regen en we zijn in de regen terug gelopen naar de auto. Niet dat het echt hard ging maar in de regen lopen is nooit leuk. Gelukkig stond de auto dicht bij de uitgang en we hoorden nog net omgeroepen worden dat de attracties tijdelijk werden gesloten ivm eventueel onweer. De rit terug naar huis verliep grotendeels droog maar zodra we terug bij de villa waren begon het toch al weer zachtjes te spetteren en we konden het onweer in de verte al zien. Nog geen half uur laten gingen de hemelsluizen volledig open en kwam het met bakken naar beneden vallen!

Snel even douchen, iets snacken en wat drinken en dan op naar het restaurant. Voor onze laatste avond hadden we besloten naar Reb Lobster te gaan. Ook hier hebben we weer zalig gegeten. Ik nam het 4 gangen menu van $ 14,99. Ik kreeg soep (Creamy Potato Bacon soup), een Caesar salade, Tilapia met rijst en broccoli en als toetje de o zo foute Triple-Chocolate Brownie รก la Mode. Karine nam de zalm met rijst en broccoli en de Garden salade en de kinderen namen ieder de kipfilet. Het was weer veels te veel. Daarna op naar huis en tijd voor de kinderen om te gaan slapen. Ik schrijf nog even de blog en Karine leest nog wat verder.

Morgen alweer de laatste dag dus we blijven wat rond de villa hangen (zwemmen en koffers pakken) en gaan nog wat boodschappen doen (dingen die we nog mee naar huis willen nemen). Om 19:00 vliegen we terug dus we zullen al tegen 16:00 op de luchthaven moeten zijn.

De volgende blog zal iets voor donderdagochtend zijn want we zijn woensdagavond pas laat terug thuis. Ik dank iedereen al vast voor alle reacties en de vele pageviews!

2 opmerkingen:

  1. Jammer, nog maar een laatste blog te gaan. Ik ga de leuke verhalen en vooral de leuke foto's als start van de dag missen. Jij bedankt voor het schrijven de blog en tot zaterdag! x Ess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He al weer voorbij, wat gaat dat toch snel.
    Op dit moment waarschijnlijk al op de terug reis;-(
    Bedankt voor de leuke verhalen!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen