vrijdag 9 juli 2010

Dag 9

Vandaag gaan we naar Busch Gardens in Tampa.


We zijn redelijk op tijd vertrokken en dus mooi op tijd in Busch Gardens. Na een rit met het 'treintje' (we staan te ver om te lopen) staan we aan de ingang van het park. Net als in Seaworld en Aquatica scannen we onze tickets gevolgd door een scan van onze rechter wijsvinger. Zo weten ze zeker dat wij de eigenaren van de tickets zijn (zelfs je naam verschijnt om je welkom te heten).

Na binnenkomst gaan we eerst naar de Montu. Karine had deze 13 jaar geleden al gedaan, Sander niet. Maar daar komt nu verandering in. Met een wachttijd van 5 minuten gaat Karine eerst in de rij staan. Sander begeeft zich ondertussen met de kinderen naar de uitgang zodat we weer een Childswap kunnen doen. Na Karine haar rit is het dus zeer snel aan Sander die zelfs op de eerste rij kan plaatsnemen. Beiden genoten van de achtbaan.

Dan zijn we via Edge of Africa naar de Rhino Rally gelopen. Dit is een rit met een 20 persoons Jeep over een stuk van de Serengeti Plain. Spijtig genoeg was een deel van de rit gesloten waardoor we geen afvaart met een vlot konden ervaren. Na een korte maar leuke rit gingen we verder naar het Timbuktu gedeelte. Hier staan vooral kinderattracties. We hebben de Sandstorm, Vliegtuigjes, Cheetah Chase (soort Crazy Mouse achtbaan), Phoenix (schommelboot die zelfs over de kop gaat) en Scorpion (achtbaan met 1 looping) gedaan. Toen was het tijd om de buik weer eens te vullen. Na een Tagliatelli Alfredo (met roomsaus en gekruide kip) voor ons en hotdog met frietjes voor de kids. Drinken doen we de hele dag door uit onze Seaworld beker welke we ook hier kunnen laten hervullen voor $1,06. Dan op naar de Kumba achtbaan. Hier ging Sander eerst in (5min wachttijd) en daarna via de Childswap Karine. Hoe vaak je over de kop gaat weet ik niet meer maar het is een hoog aantal. Dan hebben we onze spullen in een kluisje gedaan daar we ons een goed nat gingen laten worden. Na de Congo River Rapids (ronde boot voor 12 personen) en de Tidal Wave (boot voor 20 personen) waren we allen kletsnat. Niet dat dit in dit klimaat uitmaakt want je bent snel weer droog. Bij de Tidal Wave stonden ook veel kinderen op de brug die over de baan heen ging en zij waren haast nog natter dan diegene die in de boot zaten door de spray van de boot!
Na onze spullen uit het kluisje te hebben gehaald zijn de kinderen nog in de botsauto’s gegaan. Op naar Stanleyville. Hier staat de SheiKra achtbaan. De wachttijd hier was 45 minuten. Ons toch net iets te lang dus dat zal voor zondag zijn. Dan maar de vogeltjes gaan voeren met nectar. Tessa durfde dit niet maar de rest heeft toch even wat vogeltjes op z’n/haar arm gehad. Dan naar de Safari of Fun gegaan. Dit is weer een kindergedeelte al ligt de nadruk nog meer op de allerkleinste. De kinderen zijn een paar keer in de Air Grover achtbaan gegaan (niet voor de allerkleinste). We hebben ons ogen uitgekeken wat voor soort attracties ze hier hebben voor die kleintjes. Ze hadden zelfs een boomstam attractie van wel 50 cm hoog! Maar ja het gaat om het idee daar de kids hier alleen in moeten zitten!
Morocco was het laatste gedeelte van de dag. Hier stond de houten achtbaan Gwazi. Dit zijn 2 tracks door elkaar heen (de Lion en de Tiger). We kozen voor de Lion en door de Childswap kon Laura zelfs 2x. Wij vonden het geen geweldige attractie. Veel te schokkerig! Dan is de Troy in Toverland toch 10x beter!

Toen vonden we het wel mooi geweest voor vandaag, op naar huis! Doet de GPS het toch weer niet meer! Dat wordt dus zo terug rijden. Na de rit nog even naar de supermarkt (Wal Mart) voor eten en drinken. Behalve met eten en drinken zijn we ook nog buiten gekomen met bellenblaas voor de kids (waarvan een met 3D bril waardoor je vlinders ziet in de bubbels) en een set koekjesvormpjes (101 stuks voor $8,00 is geen geld). Als we buiten komen begint het zachtjes te spetteren en gedurende onze korte trip naar de villa gaan de sluizen weer open. Ach maakt nu niet zoveel uit het was mooi geweest voor vandaag we moeten niet meer buiten!

Morgen lekker een rustdag want we zijn allemaal wreed moe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten