woensdag 14 juli 2010

Dag 14

Al vroeg ging de wekker en met moeite kwamen we er uit. Op naar de andere kant van Florida; Kennedy Space Center. Na een rit van anderhalf uur kwamen we bij het Visitor Center aan. Na betaald te hebben en even in de winkel te hebben rondgekeken hebben we de bus tour gedaan. Hierbij maak je een stop in de buurt van de Shuttle platforms, een stop bij het Apollo en Saturn V Center en een stop bij het International Space Center Station. De 2e stop was het meest interessant en hier hebben we dan ook gegeten onder een 110 meter lange raket. De kinderen keken hun ogen uit! Na 4 en een half uur kwamen we terug uit bij het Visitor Center. Karine heeft hier nog de Shuttle Launch Experience gedaan. Dit is een simulatierit van de lancering van een Shuttle. Sander en de kinderen hebben dit niet gedaan maar konden vanaf een TV Karine volgen in de attractie. Moeten ze in andere parken ook eens invoeren! Dan op naar de Shuttle Explorer zodat je kan zien hoe groot een Shuttle van binnen is. We zijn dan naar de IMAX Hubble 3D voorstelling gegaan. Een schitterende voorstelling! Je had af en toe echt het gevoel tussen de sterren te zitten. Als afsluiter nog even de Rocket Garden en de Robot Scouts voorstelling gedaan. De laatste viel echt tegen en we hebben dan ook een groot deel van de voorstelling versneld doorlopen.











We stopte op de terugweg nog even bij de US Astronaut Hall of Fame waar ze nog een aantal interactieve belevenissen hebben (zwaartekracht simulator, ruimtewandeling simulator, etc) echter deze waren spijtig genoeg vandaag gesloten wegens onderhoud. Verder vonden we dat er weinig te beleven viel dus snel onze terugrit verder gezet.

In de buurt van Clermont zijn we dan nog gaan eten bij de Ponderosa Steakhouse. Dit viel zwaar tegen. Bestellen bij de kassa (en meteen betalen natuurlijk), matig buffet en totaal geen sfeer. Dit is dan ook het enige restaurant waar we geen tip betaald hebben. Zeker geen aanrader! Nadat het eten op was zijn we het dus ook snel afgetrapt en hebben we thuis nog een ijsje gegeten. De kinderen waren moe dus gingen meteen naar bed. Wij hebben nog even de blog geschreven en ga zo nog even TV kijken voordat we gaan slapen.

Morgen spijtig genoeg de laatste dag in Florida. De terugvlucht is om 18u15 dus we hoeven pas om 15u00 door te gaan. We kunnen tot die tijd in de villa blijven. Waarschijnlijk nog even een laatste duik in het zwembad voordat we vertrekken! De stoelen voor de vlucht liggen al vast (rij 33 van Orlando naar Manchester en rij 4 en 5 van Manchester naar Amsterdam; de laatste mede dankzij Rene).

Het verslag van onze laatste dag zal iets voor vrijdag zijn als we terug in Nederland zijn. Daar dan nog een nachtje slapen voordat we terug gaan naar ons eigen huis.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt dat we mochten meelezen en een hele goede reis terug naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag lieverds, een goede terugreis gewenst en tot morgenmiddag op Schiphol.
    x Es

    BeantwoordenVerwijderen