donderdag 8 juli 2010

Dag 8

Dit zou een heruitgave worden van dag 4 maar dan wel met een stuk beter weer. Bijtijds opgestaan en dan richting Clearwater voor een paar uurtjes op het strand en een rit met de Seascreamer om dolfijnen te gaan kijken. De rit naar Clearwater duurt een kleine 2 uurtjes dus we hadden wel wat mijls te rijden. Aangekomen in Clearwater was het wel wat drukker dan zondag. Geen Amerikanen die in de regen toch op het strand gingen zitten zoals we dat zondag zagen maar nu zat het strand gezellig vol met mensen die genoten van het goede weer. Even gezocht voor een parking daar de parking van zondag volzet was. Voor $10,- onze auto weggezet en dan op naar het strand. Mooi wit met palmboompjes langs de weg en zalig helder en warm water. We hebben een parasol gehuurd want zo in de zon zitten was er toch iets over. De zon brandt hier mega (UV index 12 en meer; in Belgie hebben we max UV 8!) dus een beetje schaduw is welkom. Iedereen goed ingesmeerd en dan lekker een duik genomen in de zee. De kinderen hebben in een pierenbadje lekker kunnen spelen en verveelden zich geen moment. Na een paar uurtjes was het tijd om in te pakken en naar onze volgende uitstap te lopen; De Seascreamer!














Nog even aan wal gewacht voor we konden inschepen en dan plaats genomen op het achtersteven van de boot. Man die stoelen waren heet! Je kon er een eitje op bakken! Dan rustig de haven uitgevaren en een beetje siteseeing van de ‘kleine’ villa’s die ooit door filmsterren bewoond werden. Dan op naar volle zee voor de dolfijntjes. Na even te hebben gevaren spotte de kapitein de dolfijnen. Na ze even boven water te hebben zien komen zette de boot zich weer in gang. De snelheid ging nu goed de hoogte in zodat de dolfijnen in de golfslag konden springen. Bangelijk om wilde dolfijnen zo te zien spelen in de golfen. Er waren er velen en zelfs een moeder met een jong. (Hebben dit gefilmd maar dit kan niet op de blog staan) Na een paar minuten hadden ze er niet zoveel zin meer in en daarna vaarde we met de boot terug naar de haven. We waren uitgewaaid en ook wat nat van het opspattend water.



Dan weer de lange weg terug naar huis. Vlakbij de villa even gestopt bij de Mc Donalds daar de kinderen daar echt een keer wilden eten. Dan door naar de villa waar we nog eens lekker in ons zwembad hebben gesprongen. Dan douchen en slapen.

Morgen Busch Gardens (ja we gaan dit keer echt!)

2 opmerkingen:

  1. Hello Belgie (in Orlando),
    Holland mailing!
    Wat een geweldige verhalen allemaal en wat doen en kopen jullie leuke dingen!
    Wij zijn net terug van 2 nachtjes bij opa&oma op de camping en zijn gisteren de hele dag naar De Veluwse Bron geweest (het grootste saunacomplex in Nederland) mega groot en mega warm want ook hier is t rond de 30 graden. Maar we klagen niet;)
    Morgenavond voetbal; we zijn benieuwd of ze met de wereldbeker naar huis komen.
    Liefs en xxx, ook van opa en oma,
    Esther & René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat de "droge"periode nu in jullie vakantie is aangebroken. Jullie vermaken je prima, het lijkt een drukke vakantie met een relaxed programma. Leuk om vanuit het warme Holland te kunnen volgen! Veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen