dinsdag 6 juli 2010

Dag 6


Voor vandaag voorspellen ze redelijk goed weer dus we gokken op Aquatica. Al vroeg uit de veren (voor het eerst zelfs de wekker gezet) om op tijd bij Aquatica te zijn zodat we een plek bij het kindergedeelte kunnen bemachtigen. We hebben al snel een mooie plek bij de Walkabout Waters gevonden. Dit is HET kinderdeel van Aquatica. Water, water en nog eens water. Van alle kanten komt het op je af. Met Mega emmers te gelijk. Maar eerst brengen we een bezoek aan Roa’s Rapids (een wildwater rivier). Allemaal een reddingsvestje aan en drijven maar. De kinderen vinden het schitterend! Al snel nog een rondje en nog een. Dan op naar de Loggerhead Lane (een trage rivier) waar je met dubbele banden lekker door kan drijven. Je kan er kijken naar de dolfijnen en visjes die er in bepaalde stukken zwemmen. Toch zien we eigenlijk nog iets beters; De Tassie’s Twisters. Dit is een glijbaan met dubbele band waarna je in een trechter terecht komt met hele hoge snelheid. OP het eind schiet je door een gat naar buiten (vooruit of achteruit) om dan te eindigen in het bassin. Tessa durfde eerst niet maar we hebben haar toch kunnen overhalen en uiteindelijk wilde ze zelfs nog een 2e keer gaan. Hierna even gedaan met de drijfpret.
Wij gingen lekker op onze stoel zitten terwijl de kinderen de Walkabout Waters verkenden. De kids genoten vol op. Tegen de middag hebben we nog de Taumata Racer gedaan. Dit is een glijbaan waar je met je hoofd eerst af moet terwijl je op een matje ligt. Eerst door een dichte buis en dan stijl naar beneden. Dus wie het snelst beneden is heeft gewonnen. Dan lekker gaan eten (kip met frietjes voor de kinderen en een heerlijk turkey sandwich voor ons). Na nog wat gespeeld te hebben en naar de dolfijnen te hebben gekeken vonden we het wel genoeg voor vandaag.





















We gingen echter niet terug naar huis maar begaven ons naar het park ernaast (Seaworld). Bij entree begon het toch wel te regenen zekers! Gelukkig maar een paar minuutjes dus even snel de winkeltjes nog even van dichtbij bekeken. Hierna hebben wij ons hartje eens goed kunnen ophalen. Eerst ging Sander in de Manta (achtbaan). Een super goede achtbaan met veel G’s (vooral in de looping). In deze achtbaan hang je horizontaal onder de rails. Alleen dit al is een ervaring op zich. Na een snelle child swap kon ook Karine haar ritje maken. We hadden de smaak te pakken gekregen dus gingen we door naar de Kraken. Een achtbaan die vele keren over de kop en onder de grond door gaat. Hier nam Karine eerst plaats terwijl ik met de kinderen wat rondwandelde. Na Karine haar rit (die trouwens bangelijk was) was het Sanders beurt om in deze floorless rolercoaster plaats te nemen. Ook hij genoot ervan.

Dan was het tijd om even iets lekkers te gaan eten om daarna naar de andere show van Shamu te gaan (Shamu Rocks). Dit was een veeeeeeel betere show dan de Believe show die we enkele dagen geleden hadden gezien. Veel splashen, gespring en dansende orka’s. De kinderen keken vol bewondering. Na de show hebben de kinderen zich nog even uitgeleefd in het kindergedeelte van Seaworld. Toen werd het tijd om naar de afsluiter van de avond te gaan. De Reflections show was een show van fonteinen, licht en veel vuurwerk. Laura zat met haar mond open te kijken van verbazing, Tessa echter was zo moe dat die zelfs tijdens het vuurwerk half in slaap viel. Na de show met Tessa op ons arm/rug terug naar de auto gewandeld om daarna terug naar de villa te rijden. Tessa sliep binnen 2 tellen, Laura kon de slaap niet echt vatten. Wij nemen nog even snel een douche en duiken dan ook ons bed in. Het was een lange maar zeer geslaagde en vooral droge dag!

Morgen Busch Gardens en hopelijk weer een droge dag!

2 opmerkingen:

  1. Lieverds,
    Wat een gave dingen doen jullie allemaal zeg. Het een nog leuker en spannender dan t andere. Nu duimen dat het de rest van de dagen wat droger is, de voorspellingen zijn goed.
    Enjoy!!
    x Esther en René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai wat leuke dingen dat jullie al gedaan hebben seg! Ook mooie foto's trouwens. Je kan het er zo aan zien dat jullie de tijd van jullie leven hebben en zeker de kids.
    Have fun!
    Diane

    BeantwoordenVerwijderen