zaterdag 3 juli 2010

Dag 3

Vandaag staat Seaworld op het programma.

We stonden lekker dicht bij de ingang dus hoefden niet ver te lopen naar de ingang. Altijd handig mocht het 's avond beginnen te regenen. Eerst gingen we aanschuiven voor de Manta-rollercoaster maar daar was een rij van 40 minuten en hebben we besloten om eerst de rest van het park te ontdekken. Na een beetje wandelen kwamen we het bassin van de roggen tegen, die je aan kon raken. Laura durfde dit wel te doen maar Tessa niet. Een rog dacht ik nat jullie ook nat. Een keer goed spetteren en we waren redelijk nat. Ach gelukkig is het warm en droogt het snel. Dan zijn Karine, Laura en Tessa gaan aanschuiven om de dolfijnen te voederen. Na wat korte uitleg en het verkrijgen van de visjes hebben ze de dolfijnen gevoederd en van dichtbij kunnen bekijken en aanraken.

Terwijl ik stond te wachten op hen zag ik een eekhoorn een kinderwagen onveilig maken. He eens zien of hier nog iets lekkers te halen valt. Brutaal zijn die beesten in ieder geval wel maar als je te dicht bij komt maken ze zich toch uit de voeten.

Onderweg nog even een drinkbus van Seaworld gekocht welke we dan goedkoop kunnen laten hervullen ipv iedere keer dure flesjes te moeten kopen. De drinkbus kunnen we ook nog in Aquatica en Busch Gardens gebruiken dus zeker een goede aankoop.

De eerste show van Shamu zou binnen een half uur beginnen dus we hebben ons richting Shamu Stadium begeven om de 'Believe-show' te gaan zien. We zaten net boven de gereserveerde plekken en hadden dus een super zicht. De show begon typisch op z'n Amerikaans met een hulde aan de soldaten die oorlogje aan het spelen waren. De kinderen genoten vol op van de show maar Karine en ik vonden dat de show toch wel wat van z'n glamour had verloren. Geen trainers meer op snuiten van orka's en de splashen van de orka's waren ook minder groot dan in het verleden. Een groot gedeelte van de wetzone werd niet eens nat.

Na de show hebben we het kindergedeelte van het park eens bezocht. Een rit in Shamu Express (super wild mij niet heus, de uitleg van de verantwoordelijke wat wel en niet mocht duurde langer dan de rit zelf) en de Flying Fiddler (een valtoren attractie).
Toen werd het de hoogste tijd om iets te gaan eten. Na een lekker Fish and Chips maaltijd konden we er weer tegen. Onderweg kwamen we nog Koekiemonster en nog een Sesamstraat figuur tegen waarmee de kinderen op de foto zijn geweest. Dan door naar de volgende show. De 'Clide and Seamore take Pirate Island'-show (een zeeleeuwen en otter show). Voor de kinderen een geweldige show met veel humor.

Na de show zijn we naar de Shark Encounter gewandeld. Dit is een grote glazen tunnel door een haaienbassin heen. Wel indrukwekkend om die haaien met hun grote tanden van dichtbij te zien.
Toen vonden mama en papa dat het toch ook wel eens iets voor hen mocht zijn. Sander ging in de rij staan bij de Kraken (mama kon versneld binnen als papa de attractie had gedaan) en Karine  en de kids hebben de pinguïns bezocht. Ondertussen waren de wolken zich aan het samenpakken en al snel werd er omgeroepen dat de Kraken sloot. Stond ik daarvoor al zo'n tijd in de rij. Nog geen achtbaan kunnen doen! Al snel begon het te druppelen en zijn we in een van de winkeltjes gevlucht. Laura heeft hier een orka in een handtas gekocht. Tessa wilde liever een dolfijn die geluid maakte en bibberde. Na de aankopen snel verder gelopen want het begon steeds harder te regenen. In de gietende regen zijn we naar huis gereden.
Thuis zelf eten gemaakt (macaroni met gehakt en tomatensaus) en na het eten ging bij ons allen het licht snel uit. Dag 3 zit erop! Morgen dolfijnen kijken met de Seascreamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten