donderdag 1 juli 2010

Dag 1

Om 5 uur deze ochtend ging de wekker in Nederland af. Snel ons even wassen en aankleden waarna we de kinderen wakker maken om te vertrekken. De koffers zijn ingeladen in de auto en mijn vader brengt ons tegen 6 uur naar Schiphol. Daar ingecheckt via de elektronische kioskjes en koffers afgegeven. Mijn zus en schoonbroer hadden nog een berichtje achtergelaten om ons een goede vlucht te wensen. Altijd leuk zo'n verrassingen. Dan door de douane heen gegaan, ontbeten en dan op naar de gate. Daar door een eenvoudige scanner gestapt (waar zijn die bodyscanners???) waarna we na een aantal minuten konden boarden op onze vlucht. Plaatsen heerlijk vooraan zodat we op Manchester niet te veel tijd zouden verliezen. De vlucht vertrok perfect op tijd. Op de vlucht kregen naar uitzicht lekkere broodjes maar die dingen waren absoluut niet te vreten. Een of ander vaag kaassmeersel met siroop.


Na een vlucht van iets meer dan een uur landden wij op Manchester. Onze koffers moesten we al niet ophalen maar moesten wel via een busje naar terminal 1. Hier in de rij gestaan voor onze boarding passes maar omdat we ze al online hadden uitgeprint konden we snel verder. Nog eens door een eenvoudige scanner konden we weer gaan wachten op een busje om dan terug naar onze terminal te rijden. Hier een deur verder dan we net waren gekomen weer de terminal binnen (kon dat niet allemaal op deze terminal, dat zou veel tijd schelen). Aangekomen in de vertrekhal konden we al meteen boarden voor onze vlucht naar Orlando. Werd ik toch wel omgeroepen! Blijkbaar iets met mijn koffer. Na me aangemeld te hebben en bewijs van koffer te hebben laten zien konden we versneld opstappen daar we niet terug in de rij moesten.

Ook hier zaten we vrij van voor (rij 33 in het midden). We vertrokken een klein kwartier te laat maar dat moet snel in te halen zijn op zo'n lange vlucht. Onderweg lekker gegeten (zelfs ijsjes), films gekeken en wat gelezen. De kinderen zijn enorm braaf geweest op de vlucht waardoor 9 uur vliegen een makkie werd. We waren zelfs iets eerder in Orlando dan voorzien.

Op naar de douane. Dat kan af en toe lang duren maar vandaag viel het reuze mee. Na 20 minuten wachten kregen we te horen dat we binnen mochten. Joepie!!! Op naar de koffers. Ook deze kwamen snel te voorschijn waardoor we snel naar de monorail konden gaan waarmee we naar het hoofdgebouw konden reizen. Daar we geen zin hadden de koffers nogmaals mee te slepen ze afgegeven zodat we ze in het hoofdgebouw opnieuw moesten ophalen.

Onze koffers moesten we ophalen op het zelfde niveau als de autoverhuurbedrijven dus terwijl Karine en de kinderen op de koffers aan het wachten waren heb ik de auto geregeld. Toen ik terug bij hen was was het eerste stuk bagage er al weer en al snel ook de rest van de koffers. Op naar de auto! We moesten wel even zoeken waar we moesten zijn en stonden dus al snel ook op het verkeerde verdiep. Helemaal naar de juiste rij gelopen in de vochtige hitte (man dat was zweten) en dan erachter komen dat dit de gewone parking was. Maar goed dat die auto's geen alarm hadden of we hadden al prijs gehad. Hup terug naar de lift en van P1 naar R1. Het goede verdiep! Daar konden we onze auto gaan kiezen uit de rij met mid size SUV's. Na even te hebben rondgekeken viel op ons oog op een volledig nieuwe 2010 Ford Escape met een volledig crème kleurig interieur. Na de koffers te hebben opgeladen, GPS te hebben geïnstalleerd richting uitgang met de airco in overdrive. Op naar onze villa!

Na een ritje van 40 minuten kwamen we net voor de regenbuien aan bij onze villa. Snel de koffers uitgeladen en de villa verkent. Om we natuurlijk niks hebben op naar de Wal-Mart om inkopen te doen. Ondertussen is het al iets harder gaan regenen maar onderweg barst de bui pas echt los. Als we bij de Wal-Mart komen giet het giga. Ja, dat zijn de typische buien van Florida die we 13 jaar geleden ook hebben meegemaakt. Snel Karine en de kinderen in de buurt van de ingang uit de auto gelaten en dan nadat ik de auto heb geparkeerd door de stromende regen naar de ingang. Half verzopen de winkel in gelopen. Snel wat boodschappen gehaald want de kinderen waren al doodop. Niet gek te weten dat het voor ons gevoel middernacht is. Na afgerekend te hebben op weg met een hele boel plastic zakjes. Nee, zo moeilijk doen ze hier niet over een zakje meer of minder.

Eenmaal thuis alles uitgeladen en de kinderen iets kleins laten eten. Deze tegen 19u00 (1 uur Belgische tijd) in hun bed gedaan. Daarna zelf nog een pizza gegeten om dan ook de stekker eruit te trekken. Tis mooi geweest voor vandaag.

2 opmerkingen:

  1. Lekker hoor ! Jullie zijn er in ieder geval ! En ... prachtige auto !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk te lezen dat alles goed is gegaan.
    Mooie auto, we horen graag de nieuwe belevingen.

    Liefs en dikke kussen
    Opa en Oma

    BeantwoordenVerwijderen