zondag 11 juli 2010

Dag 11

Al heel vroeg ging de wekker deze ochtend want we moesten op tijd in Busch Gardens Tampa zijn. We hadden namelijk een Sunrise Serengeti Safari geboekt. Na het gebruikelijke ritueel van toegangskaarten en vingerafdruk stonden we weer binnen bij Busch Gardens. We moesten ons melden bij de Upclose Tours desk om onze tickets te krijgen voor de safari. We moesten ons binnen 45 minuten melden bij de Edge of Africa Tourdesk. We probeerden eerst nog de SheiKra te doen maar dat stuk van het park was nog dicht. Dan maar even beestjes kijken totdat we ons moesten aanmelden. Nadat iedereen van onze tour er was gingen we ontbijten. Het ontbijt viel een beetje tegen. Wat muffins, soort koffiekoek, fruit, yoghurtjes en melk/jus d’orange/appelsap. We hadden toch iets meer verwacht. Dan op naar de Jeep voor onze tour. Met z’n 11-en stonden we vanachter in de open achterkant van de Jeep. Op naar de Serengeti Plain. Daar konden we een giraf voeren met blaadjes sla. Spijtig genoeg maar 1 giraf en niet meerderen. We hebben allemaal (behalve Tessa want die was een beetje bang) de giraf gevoerd en geaaid. Het leverde leuke foto’s en filmpjes op. Wat hebben die beesten een lange paarse tong! Na het voederen hebben we nog wat rondgereden over de Serengeti Plain waarbij we nog zebra’s, neushoorns, allerhande vogels en een boel andere beesten gezien hebben. Na een rit van ongeveer 45 minuten zat de tour er op. Was wel een ervaring op zich.



Dan verder het park in en stukken doen die we eergisteren niet hebben gedaan. Maar eerst nog een rit in de Montu. We hebben veel beestjes bekeken waaronder een Vlaamse Reus. Weer heerlijk gegeten bij de Desert Grill Restaurant. Dan de Sesame Street Film Festival 4D gaan zien. Lekker schrikken van lucht en water en genieten van alle mooie bubbels die uit de lucht vielen. Altijd leuk zo’n 4D show. Ook de kinderen vonden het leuk ondanks dat ze er niks van verstonden. Dan het Jungala gedeelte verkent. Hier kan je onder andere tijgers bekijken van dichtbij, vliegen door de bomen en een valtoren doen. We hebben nog even de Tidalwave gefilmd want eergisteren hadden we geen filmcamera bij. Het blijft toch een flink sloot water dat omhoog komt.

We wilden per se nog in de SheiKra want die hadden we vrijdag niet kunnen doen. Karine schoof een klein kwartiertje aan waarna Sander aan de beurt was (lang leve de childswap). Bij deze achtbaan ga je steil naar beneden na eerst even recht naar beneden kijkend hoog in de lucht te hebben gehangen. Ook bij de SheiKra komt er een sloot water omhoog echter de inzittende van de achtbaan hebben hier geen last van maar wel de mensen die naar de attractie staan te kijken. Ook hier zie je dus vele verzopen kiekens rondlopen. Tijd om richting uitgang te gaan maar Tessa heeft eerst nog 2x de flyers gedaan en Laura (samen met Karine) de Tiger baan van de Gwazi gedaan. Voila alle achtbanen hebben we nu gehad! Op naar huis!








Thuis nog even lekker gezwommen voordat er een onweer losbarstte. Vanavond stond er macaroni met gehakt en tomatensaus en lookbrood op het programma. Smullen maar. Als dessert nog een ijsje en dan tijd om de dag af te ronden. Tot morgen! Dan gaan we nog eens naar Aquatica en Seaworld!

4 opmerkingen:

  1. Zijn die speciale caravans voor extra lange mensen? Wat een leuke dingen hebben jullie weer gedaan!!!
    x Esther & René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag hoor, vol Vroege Vogels, Vlaamse Reuzen en Verzopen Kiekens! Ook in Holland leven we met juie avonturen mee......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke verhalen en foto's en jullie zo te volgen op de vakantie. We wensen jullie nog een paar fijne dagen.
    groetjes opa en oma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer, geen blog vandaag, saai!!!
    x Es

    BeantwoordenVerwijderen