donderdag 22 september 2022

Dag 9 (23 september)

We staan rustig op want Aquatica gaat pas om 10u30 open. We willen nog even douchen maar merken dat de geen warm water meer hebben en melden dit even bij de verhuurder. Ze komen er straks nog even naar kijken.
Tegen 10u00 rijden we door naar Aquatica en redelijk snel staan we, wederom kostenloos, op de parking. Even door de metaaldetector en langs de tascontrole en we kunnen aanschuiven om binnen te mogen. Het is nog iets te vroeg dus ook al staat er een paar honderd man te wachten eerst het volkslied en daarna doen er rustig open. We kunnen het park gedeeltelijk in lopen want verder in het park worden we nog tegen gehouden. Zodra we verder kunnen lopen we naar het plekje waar we in het verleden ook al tijd gingen zitten; op de hoek bij Walkabout Waters. Dichtbij kluisjes en kleedruimtes en mooi onder een parasol mocht er vandaag wat regen vallen.
Snel omkleden,spullen in het kluisjes ($20,- armer) en dan richting onze eerste attractie; Riptide Race. Het is nog rustig dus we pakken onze dubbele band en kunnen in een keer naar boven lopen. We kiezen een baan en vliegen naar beneden. Beneden aangekomen is er nog steeds weinig volk dus we nemen onze band mee voor een 2e rit. Dan op naar Ray Rush. Eenmaal boven aangekomen blijkt dat je deze rit met minimaal 3 personen moet doen. Kunnen we het zusje (Walhalla Wave) doen dus switchen boven even van baan. Een leuke bochtige rit naar beneden. We lopen terug naar onze stoelen en drinken en eten iets voordat de Kare Kare Curl lopen. Een glijbaan met een stijle wand er in. Fun gegarandeerd. We willen de Omaka Rocka gaan doen maar spijtig genoeg is deze attractie vandaag niet open. Dan maar de Wahnau Way. Een bochtige rit door donkere buizen. Hierna is het tijd om te lunchen. Het worden fish burgers. De vis is zo groot dat er beide zijden van het broodje in beslag neemt. Mmmmm erg lekker. Na een kort pitstop op onze stoeltjes gaan te toch proberen de Ray Rush te doen. We vinden al snel 2 mensen die de rit ook willen doen dus kunnen hem nu mooi samen doen. Een super rit, veel leuker dan de Walhalla Wave! Af en toe is er wat kans op gedruppel en zelfs een keer gaat alles dicht maar uiteindelijk blijft het zo goed als droog. We doen nog wat verschillende glijbanen voordat we afsluiten met een nieuwe rit in de Ray Rush. Ook nu kunnen we weer perfect met 2 andere mensen de rit doen. Tijd om af te sluiten en naar het appartement terug te rijden. 

Als we thuis komen blijkt het warm water nog altijd niet te werken en krijgen we een nieuw appartement toegewezen daar het blijkbaar niet snel gerepareerd kan worden. We gaan kijken bij het nieuwe appartement maar dit is een duidelijk downgrade dus we gaan niet akkoord. We wachten het antwoord van de verhuurkantoor niet af en gaan lekker eten bij Fridays. We hoeven niet op de kaart te kijken om te weten wat we willen; de ribbekes met Jack Daniels glazing. 
Ja zo horen ribbekes te zijn. Zodra je je mes erin zet valt het vlees van de botten af. We delen samen een hele rib want dat is een stuk goedkoper dan 2 halve en sowieso meer dan genoeg voor ons 2. Als dessert nemen we nog de Brownie madness! 
Onze smaakpapillen werken overtime en met volle buiken stappen we buiten. Thuis merken dat ze nog een ander appartement aanbieden. We zullen morgenochtend wel eens gaan kijken want nu is het te laat om eventueel te verhuizen. Keep you updated!

Ondertussen moeten we ook nog opletten voor een tropische storm die onze kant kan uitkomen (dan wel als orkaan categorie 3). Voorlopig weten ze nog niet helemaal welke koers hij gaat volgen, hopelijk niet te dicht bij ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten