maandag 19 september 2022

Dag 6 (20 september)

De lange nacht heeft ons allebei goed gedaan. We ontbijten rustig en maken ons klaar voor een dagje Island of Adventure. Na een korte rit staan we weer in de garage van Universal en lopen we naar de ingang van het park. We lopen meteen naar de attractie met de langste wachtrij van allemaal; Hagrid's Magical Creatures Motorbike Adventure (wachttijd 110 minuten). We doen onze rugzak in een kluisje ($2,-) en schuiven 35 minuten aan voordat we in op/in een motor met zijspan stappen. Een zeer leuke en verrassende rit met leuke elementen (achteruit en naar beneden vallen). Zeker de moeite waard en gelukkig moesten we heel wat minder lang aanschuiven dan gemeld.
Harry Potter and the Forbidden Journey is vlakbij en Karine besluit hem snel te doen (10 minuten wachttijd). Ik pas want weet dat de rit redelijk heftig is voor iemand die snel wagenziek wordt. Al snel staat Karine weer bij de uitgang en daaran lopen we richting Flight of the Hippogriff. Het bordje geeft 15 minuten aan maar we kunnen haast meteen instappen. Leuke familie achtbaan maar niet hoogstaand.
Dan lopen we richting de nieuwste attractie in het park; Jurassic Park VelociCoaster! 
We willen de rugzak weer in een kluisje doen maar krijgen dan de tip van een van de medewerkers dat als we wat spullen (koeltas en drinkbus) uit onze rugzak halen onze rugzak wel in een klein (gratis) kluisje past en de rest in een ander kluisje. We lopen naar de ingang van de attractie en schuiven 20 minuten aan voordat we onze spullen in de kluisjes kunnen doen (het past net maar net gaat ook) en wachten daarna nog 5 minuten  voordat we in een karretje stappen. De achtbaan is super snel en bevat flink wat wilde bochten en loopings. Er zijn ook stukken waar je redelijk lang ondersteboven hangt. Was de Taron in Phantasialand een van onze favoriete achtbanen fan hebben we nu een nieuwe nummer één. Wow wat een rit!!!
Karine gaat meteen nog een keertje terwijl ik buiten even op haar wacht. Ze is al snel terug en gelukkig maar want vlak daarna sluit de attractie wegens een technische storing. 
Het is weer zeer warm vandaag dus tijd om een beetje nat te worden. We gaan de Jurassic Park River Adventure doen. Een bootrit met langs wat dino's die eindigt met een grote splash. We zijn een beetje nat geworden maar niks ergs. 
Nu we toch al wat nat zijn gaan we richting de Dudley's Do-Right's Ripsaw Falls. Hier staat: you won't get wet you'll get soaked! En ze hebben volledig gelijk. Al na de eerste kleine drop waren we al vrij nat maar aan het eind van de rit zijn we nat tot op ons ondergoed. WE GOT SOAKED!!!
Gelukkig is het warm en zonnig dus je droogt vanzelf op. Tijd om te lunchen. We zoeken een plekje in de zon op zodat we meteen wat kunnen opdrogen. 
Na wat gegeten en gedronken te hebben lopen we verder richting de 3D rit van Spiderman en de valtoren van Doctor Doom. Ik sla even over dus Karine doet de ritjes even alleen. Lang moet ze niet aanschuiven. We lopen nu naar de Hulk Coaster en doen onze spullen weer in kluisjes. De bordjes geven 15 minuten aan maar we kunnen gewoon doorlopen. Leuke attractie met veel bochten en loopings  maar zeker geen VelociCoaster.
Terwijl Ik de spullen uit de kluisjes haal gaat Karine in de Storm Force Accelarator.

In de verte begint het donker te zien en regelmatig hoor je wat donder. We willen nog wel een paar attracties doen voordat het weer volledig omslaat. Voordat we richting de VelociCoaster lopen gaan we nog even op de foto met een baby Velociraptor. 
We lopen de wachtrij en proppen onze spullen weer in een paar kluisjes. Terwijl we aanschuiven horen dat het mogelijk kan zijn dat de attractie sluit wegen wegens onweersdreiging in de omgeving (lees binnen een straal van dik 10 km). Hopelijk kunnen we hem nog doen en we hebben geluk. We doen deze mega bangelijke achtbaan nogmaals en genieten volop. We pikken onze spullen op en lopen richting Hagrid's maar zodra we in de rij staan horen we dat de attractie sluit. Dat betekent dat de andere achtbanen dus ook sluiten. Tijd om naar huis te gaan nu het nog droog is. We lopen richting de garage en halen de auto op. We rijden droofmg naar huis en de supermarkt. Thuis maken we nog wat eten klaar z'n kijken we de film van gisteren af. Ik werk de blog bij terwijl we wat tv kijken (de blog van vandaag heb ik 2 keer moeten schrijven daar er niks was opgeslagen). Morgen gaan we Seaworld een bezoekje brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten