vrijdag 16 september 2022

Dag 3 (17 september)

Nog voor de wekker zijn we allebei rond 6u00 wakker. Al een beetje later dan gisteren maar nog niet wat het moet zijn. Na het ontbijt rijden we richting Universal Studios. We zitten niet ver af en binnen 15 minuten rijden we, $27 armer, de parking in en enige minuten later zijn we op weg naar de ingang van het park. Ticket en vinger scannen en daar zijn we weer (na 8 jaar). We lopen het park verder in en stoppen eerst bij de Minions attractie. Hierna doen we de Revenge of the Mummy. Gelukkig is hij open want hij is na de refurbishment nog altijd aan het test draaien en draait maar op 25% van de capaciteit. Daar je geen rugzakken mee mag nemen op de rit en kluisjes $2,- kosten nemen we om de beurt de single riders que. Zelfs apart nog sneller dan de normale rij! Dan naar Transformers 3D maar eerst nog even op de foto met Bumblebee.

Normaal gezien kan ik niet echt tegen dit soort ritten maar Transformers 3D was perfect te doen voor mij en een fun ritje. Nu we toch een smaak te pakken hebben doen we aansluitend Race through New York starring Jimmy Fallon. Het is absoluut nog niet druk dus langer fan 5 minuten hebben nog nergens moeten wachten. De rit is een leuke 3D door New York met wat verrassende gebeurtenissen. Jammer genoeg is de Rip Ride Rockit achtbaan nog altijd niet open (zelfs niet open gegaan zolang wij in park waren).
De Jimmy Fallon attractie hadden we nog niet eerder gedaan net als onze volgende attractie; Fast & Furious - Supercharged. Ook een soort 3D rit maar in vergelijking met voorgaande attracties een stuk slechter. Die gaan we zeker niet mee doen. 
Hierna is het tijd om Diagon Alley te bezoeken. Een stukker rustiger dan bij de soft opening 8 jaar geleden maar nog altijd even indrukwekkend om zo de wereld van Harry Potter in te wandelen. 
Vorige keer heb ik Escape van Gringotts niet gedaan dus deze keer wil ik die echt doen. Ook hier weer kluisjes waar je voor moet betalen en 30 min wachttijd voor de normale rij. Weer allebei apart de single riders que gedaan en in minder dan 30 minuten allebei de rit gedaan. Leuke combo van rollercoaster en video's op parabool schermen. De trein naar het andere park is nog altijd in onderhoud en waarschijnlijk blijft dit ook wel tijdens verlof. We lopen verder het park in en ik doe, via de single riders que, de Men in Black - Alien attack attractie. Ik kan meteen doorlopen tot aan de karretjes terwijl normale wachttijd weer zo'n 30 minuten is. Hij valt tegen en Karine besluit hem dan ook niet te doen. 
Op naar Springfield USA. Even op de foto met enkele van de Simpsons figuren voordat we een 'kleine' donut gaan nuttigen. Hadden we vorige keer met 4 al meer dan genoeg aan de donut moesten we hem nu met 2 opeten.
Met een volle buik en suikerwaarden sky high even op de foto met Bart Simpson. Dan in The Simpsons Ride. Ook een 3D attractie maar wel eentje waar ik goed ziek van ben geworden. Ik was blij dat ik er uit was en heb er toch wel een tijdje mottig van geweest. We zijn het park rond en besluiten nog even een bezoek aan Island of Adventure te brengen. 
Ticket en vingerafdruk scannen en we kunnen binnen. Ik voel me nog steeds geweldig dus Karine schuift alleen aan voor de Hulk Coaster maar terwijl ze in de single riders que staat valt de attractie tijdelijk uit. Zal dus voor een ander moment zijn. Dit park is een stuk drukker dan het andere park en dat is ook te zien aan de wachttijden. Tot 2 uur voor sommige attracties!! Hopelijk is het tijdens weekdagen wat rustiger. Karine gaat de Jurassic Park River Adventure doen. Een bootrit met een flinke splash achteraf. 
Eindelijk ben ik een beetje bijgekomen en samen stappen we de Poseidon's Fury binnen. We wisten niet wat we moesten verwachten maar bleek een soort live action attractie te zijn. Zijn we niet zo voor maar al bij al redelijk van niveau. In het Harry Potter gedeelte is het heel druk dus dat laten we links liggen en lopen door naar The Cat in the Hat attractie. Simpel ritje door de wereld Dr. Sessie Cat in the Hat. De hitte begint door te wegen en we besluiten richting de uitgang te lopen maar niet voordat toch de Hulk Coaster heeft gedaan. Een achtbaan met veel loopings en scherpe bochten. Terwijl Karine aanschuift steekt de wind op en vallen de eerste kleine regendruppels. Hopelijk blijft de rit open want ze durven hier makkelijk attracties te sluiten als het regent of als er onweer dreigt. Gelukkig klaart het weer een beetje op en kan Karine gewoon de achtbaan doen. Tijd om door te gaan en we lopen dan ook terug naar een garage. We pikken de auto op en rijden terug naar het appartement. We zijn nog maar net de parking uit of het begint weer te regenen. Het blijft nu niet bij een paar druppels en binnen een paar minuten gaan de hemelsluizen weer volledig open. Net op tijd weg dus. Tegen dat we bij het appartement aankomen is het weer droog. Vanavond eten we ook thuis (pastasaus van gisteren verder opeten) en kijken we wat tv terwijl ik de blog bij werk. De laptop begint echt wel te traag te worden (is ondertussen meer dan 12 jaar oud) en de blog daarop schrijven lukt dan ook niet goed. Het zal vanaf nu dus via de smartphone worden. Morgen doen we rustig aan en gaan we wat shoppen. Welterusten allemaal!!



1 opmerking: