vrijdag 23 september 2022

Dag 10 (24 september)

Het warm water in ons appartement doet het nog altijd niet en erbij wat over en weer gecommuniceer tussen ons en het verhuurbedrijf over een ander appartment waar de rest van de tijd kunnen verblijven. We pakken dan ook onze spullen maar spijtig genoeg kunnen we pas na 14u00 verhuizen.

Wanneer we onze tickets voor Seaworld en Universal boekte kregen we gratis kaarten voor Gatorland (normaal $33,- pp). In het verleden hadden we die ook al eens ontvangen maar nooit gebruikt. Gatorland bestaat sinds 1949 en is nadien uitgegroeid tot een mega gatorfarm. Rond 10u30 staan we bij de ingang en lopen we het terrein op. In de verte staan een boel mensen samen dus we gaan eens zien wat daar aan de hand is. Blijkt dat om 10u45 de Gator Jumparoo show begint.
2 verzorgers die zich als hillbillies voordoen gaan de gators voeren in een soort wedstrijd. Ze hangen kippen aan stalen kabels welke dan boven het bassin worden gehangen. De alligators moeten wel een stukje uit het water springen om er aan te geraken maar na een paar minuten zijn de kippen in de magen verdwenen. Dan gaan ze ze verder met de hand voeren. Wederom moeten ze flink springen om aan hun maaltijd te geraken. Nadat de show gedaan is lopen we wat terug en bekijken we de alligators die in het water en op pontons liggen. Als je wilt kan je ze zelf ook voeren mits je maar betaald. Met een soort hengel kan je dan zelf visjes boven het bassin hangen en ze laten opeten door de alligators. 
We lopen verder het park in en lopen tot aan de volière waar je parkieten kan voeren. Voor $2,- koop je een stokje met zaden en honing erop dat de vogels aantrekt. Wij kopen een stokje en al snel hebben we vogeltjes op ons zitten. Ze eten hun buikje vol terwijl ze ruzie maken wie op het stokje mag zitten. Helaas laten de vogels ook wel eens iets vallen en al snel zit mij shirt en broek onder de sh*t!  We verlaten de volière en ik was de sh*t van mijn kleren. Die zullen wel drogen want het is warm genoeg. Om 11u30 begint de Close Encounter show waarbij ze een vogelspin en wurgslang op iemand laten zitten. Achteraf kon je voor $5,- zelf een foto nemen met de wurgslang. Ik heb dat gedaan (spijtig genoeg niet rond de nek) en Karine heeft een foto gemaakt zodat we deze niet hoeven te kopen.
We lopen verder en zien dat je verderop op een gator kan gaan zitten voor een foto ($10,-). Karine wil dit wel eens doen en ze schuift net als tig anderen aan om boven op het beest plaats te nemen voor eens foto. 
Daarna begint een show waarbij ze een beetje worstelen met een gator en wat info geven. Ook laten ze een paar trucjes zien. Liever hij dan ik. Na de show eten we snel even iets (ik een footlong hotdog en Karine chicken tenders) en zetten we onze weg verder. Het park is redelijk uitgestrekt dus we zullen flink wat stapjes moeten zetten vandaag. Zoveel krokodillen en alligators hebben we nog nooit gezien. Van kleintjes tot exemplaren van dik 3 meter. Die grote jongens kan je ook voeren als je wilt (tuurlijk moet je voor alles bijbetalen!). 
We kijken nog wat rond voordat we het wel mooi vinden voor vandaag. We rijden terug naar ons appartement en pakken onze spullen en verhuizen een paar straten verder naar ons nieuw appartement. Iets kleiner en minder luxueus maar verder in orde.
We laden onze spullen weer uit en doen nog een paar boodschappen. We maken zelf wat pasta met kip en kijken nog wat tv voordat we gaan slapen. Morgen wordt een lange dag want overdag doen we Seaworld en 's avonds blijven we voor Howl-o-scream (een holloween evenement)! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten