donderdag 15 september 2022

Dag 2 (16 september)

Het is net na 3 uur als we wakker worden van een laag overvliegend vliegtuig. Veels te vroeg om op te staan dus de draaien ons nog even om maar om 5u15 is het gedaan met slapen en liggen allebei wakker in ons bed. We staan rustig op en pakken al onze spullen weer in want vandaag rijden we verder richting Orlando. Rond 7u00 stappen we buiten en gaan we bij een bakkertje 1 blok verder ons ontbijt halen. Scrambled eggs met zeer krokant gebakken spek. Karine met American pancakes en ik met French toast. Ik verwachtte geroosterde boterhammen maar kreeg super dik gesneden wentelteefjes. Verder nog koffie voor Karine en verse jus d'orange voor mij. We lopen terug en vullen onze buikjes in ons verblijf. Een duik in het zwembad zit er niet in want we willen nog wat van Miami zien voordat we naar Orlando rijden.
We laden de koffers in en rijden richting de Wynwood Walls. We komen er bij vertek achter dat we onze gsm's kunnen koppelen met de auto en Google maps kunnen gebruiken op het scherm van de auto. Super handig en bye bye GPS. 
We zijn rond 9u30 in Wynwood en moeten even zoeken naar een parkeerplaats. Diegen die ik vooraf had gevonden bestond precies niet dus zetten de auto dan maar in de Wynwood garage ($ 20 voor max 5 uur). Op straat parkeren is geen optie want dan moet je ook betalen maar dan via een app en daar we geen internetverbinding hebben kunnen we daar geen gebruik van maken. We lopen wat rond in de wijk en genieten van de murals. De wijk is in volledige transformatie dus waarschijnlijk zijn veel van de murals over enkele jaren verdwenen en vervangen door nieuwbouw. 
We lopen richting de Wynwood Walls om er achter te komen dat ze pas een uur later open gaan dan gedacht. Het is nog maar 10u00 maar het is al flink warm en het zonnetje doet al flink z'n best dus we zien het niet zitten om nog een uur buiten rond te lopen. Op de hoek van de garage zit een bakker waar je ook iets kan eten/drinken. De zaak zit al goed vol en er loopt veel volk binnen en buiten dus het zal wel goed zijn zekers. Nou dat is zeker waar!! Zak the Baker is zeer een bezoekje waard. Super lekkere koffiekoeken en zalige ice tea!

Een 40 minuutjes later stappen we buiten en kijken we nog even verder in de wijk voordat we richting de Wynwood Walls lopen. Klokslag 11u00 openen de deuren en na het kopen van een kaartje kijken we onze ogen uit naar alle graffiti kunst. 
Super knap gedaan en zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent!
Na een tijdjje houden we het voor gezien en lopen we terug naar de auto. Tijd om naar Orlando te rijden. Een ritje van zo'n 4 uur over de I95 en de US192. Onderweg maken we nog even een tussenstop bij de Subway en kopen we nog even drinken voor in de auto bij de Publix. De rit over de I95 gaat er vlot maar zodra we op de US192 zitten begint het te regenen. Eerst nog zachtjes maar dan gaan de hemelsluizen volledig open. Met haast geen zicht, ruitenwissers op max en met flink wat aquaplanning doen we ons best om vooruit te komen. Gelukkig duurt het max 10 minuten maar toch weer blij als het wat minder hard gaat. Onderweg krijgen we nog 3 van dit soort buien over ons heen. Niet de leukste manier om kilometers te maken en ik ben dan ook blij als we bij het appartement aankomen. Het regent nog als we koffers uitladen en de rest van de avond zal het ook niet meer stoppen. Met de bagage in onze handen stappen de lift in naar het bovenste verdiep van het appartementencomplex en openen we deur van ons verblijf voor de volgende 2 weken. Een super mooi appartement met 3 slaapkamers en 2 badkamers (voor ons 2!!).
De pakken de koffers uit en gaan dan bij de Publix boodschappen doen voor de komende dagen. Bij de kassa proppen ze hier alles nog altijd in zoveel mogelijk plastic kraak tasjes dus met tig tasjes stappen we buiten.  Thuis maken we wat pastasaus (genoeg voor enkele dagen) en vullen we onze buikjes voordat we bijtijds in ons bed duiken. 
Morgen weer bij tijds op want gaan we naar Universal Studios en Island of Adventure.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten