zondag 18 september 2022

Dag 5 (19 september)

Normaal gezien hadden we vandaag terug willen gaan naar Universal Studios maar we werden, voor ons doen tot nu toe, laat wakker. De weersvoorspelling voor vandaag was droog maar bewolkt dus perfect weer voor een waterpretpark te bezoeken. Ipv Universal Studios werd het dus Volcano Beach.
Iets voor 10u00 waren we in de parking van Universal aangekomen. $27 lichter stonden op de beganegrond van de parking om daar over te stappen op een bus welke ons naar een ingang van het waterpretpark zou brengen. Bij aankomst was het park net open (de hotelgasten van Universal konden aan een uur eerder binnen) en zijn we een plekje gaan zoeken om onze spullen te leggen. Vlakbij de vulkaan vonden we een mooi plekje onder een afdak dus mocht het gaan regenen dan bleven onze spullen tenminste droog. Snel nog even onze waardevolle spullen in een kluisje gedaan en dan op naar attractie nr 1; de Maku Puihi Round Raft ride. Na een flinke klim omhoog stapten we boven in een bloemvormige boot waar je met 5 in past. Instappen moest volgens een vaste volgorde waardoor bij al dit soort ritten ik achterwaarts naar beneden moest gaan. Na flink wat wilde bochten en watergespetter kwamen we beneden aan, stapten we uit en zette we onze weg verder. Op naar de Taniwah Tubes. Je hebt de keuze uit 2 banen; de Raki en Tonga, dus na de ene de andere gedaan. Bij deze zit je in een 2 persoonsboot achter elkaar. Dit keer zag ik dus wel waar ik heen ging. We vlogen van de ene naar de andere kant in dit bochtige parcour voordat we wederom beneden aankwamen. We zijn nu vlak bij Krakatau Aqua Coaster maar hier kan je niet fysiek in de rij gaan staan. Bij binnenkomst hadden we ieders ook nog een taputapu armband om gekregen. Dit is een soort horloge waarmee je in virtuele wachtrijen van attracties kan gaan staan en ondertussen andere ritjes gaan doen. De wachttijd is nu 60 minuten dus we zetten ons allebei in de wachtrij en lopen door naar de Honu. Wederom flink naar boven lopen om daar weer in een bloemvormige boot te stappen en ja ik moest weet achteruit! Deze buisachtige baan heeft 2 hoge muren waar je haast 90 graden omhoog gaat en dan weer met een rotvaart naar beneden. Er leuk om te doen. Dan op naar de zuster rit; de Ika Moana. Deze is minder heftig dan de Honu maar zeker niet slecht. We worden van de ene kant naar de andere geslingerd in deze bochtige buisattractie. We moeten nog zo'n 20 minuten voor de Krakatau dus we lopen even terug naar onze plaatsen voor een kleine snack en wat te drinken. Als er nog 5 minuten op onze taputapu staat lopen we naar de Krakatau. We mogen nu wel aanschuiven in de rij en enkele minuten later zitten we in onze boot. Dit is niet zomaar een rit want behalve naar beneden vlieg je ook weer naar boven met een rotgang. Niet dmv water zoals bij Disney maar dmv magneten. Een leuke en snelle rit maar minder nat dan de Disney versie.
Zodra we uit de rit zijn zetten we ons meteen opnieuw in de virtuele wachtrij. Nu geen 60 minuten wachten maar 185 minuten!! Het is nu 12u25 dus dat zal voor 15u30 zijn. Tijd voor de lunch en we kiezen allebei voor een pepperoni longboard pizza. We nemen de pizza's mee naar onze zitplaatsen en nuttigen ze daar met veel smaak. Met onze buikjes weer gevuld vermaken we ons de rest van de dag met flink wat ritjes op verschillende glijbanen, een rustige rit in de Kopiko Wai Winding River en een wilde rit in de TeAwa - The Fearless River. Ook dobberen wat nog wat rond in de wave pool; Waturi beach. De dag eindigen we met de Krakatau Coaster. Ondertussen is het weer wat omgeslagen en is de wind flink beginnen waaien. Tijd om naar buis te gaan nu het nog droog is. We kleden ons om en stappen daarna op de bus richting garage. We pikken de auto op en stoppen onderweg nog even bij de Walmart voor ons avond eten; wraps. Zo'n dag in een waterpretpark is vermoeiender dan je denkt want na ons eten vallen we allebei op de bank in slaap terwijl we een film aan het kijken zijn. Om 19u15 duiken we dan maar ons bed in. Morgen nieuwe poging voor Universal maar dan beginnen we met Island of Adventure. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten