dinsdag 20 september 2022

Dag 7 (21 september)

Vandaag staat Seaworld op het programma.  Draaide dit park vroeger vooral om orkashows tegenwoordig hebben ze al flink gedifferentieerd.
Het park gaat pas om 10u00 open dus we kunnen deze ochtend wederom rustig aan doen. Ongeveer 9u45 rijden we de parking op en parkeren we in de buurt van de ingang. Bij onze kaarten zat gratis parking inbegrepen dus dat scheelt weer $30,-. Na de tascontrole, die wordt onderbroken door het volkslied, laten we onze tickets scannen en lopen we het park in. We willen als eerste de Ice Breaker doen maar blijkbaar is dat deel van het park nog dicht. Change of plans. We lopen dan maar naar de Mako; een hyper coaster. Er loopt nog maar zeer weinig volk in dit deel van het park en zijn dan ook de eersten die de wachtrij in lopen. We zijn de eersten die deze attractie zullen doen vandaag en stappen dan ook maar al te graag op de eerste rij in. In totaal zitten we met 6 personen op de rit. Een flinke baan met veel airtime. Zeer tof om te doen en bij aankomst vragen we of we hem meteen nog eens mogen doen maar dan van achteren. Geen probleem dus voila daar gaan we weer. Wel een verschil met van voor, je komt precies nog meer los dus zeker beter!
Dan richting Kraken maar eerst stoppen we nog bij Antarctica Penguin Encounter. Ook al is het nog maar 10u15 het is al flink warm buiten en als we de attractie in stappen worden we verrast door de koelte van de airco. Na een korte introductiefilm lopen we verder het gebouw in. Er wordt aangegeven dat de ruimte waar de pinguïns zitten rond het vriespunt is dus daar staan we dan met onze sandalen, t-shirtjes en korte broeken. Brrrrrr dat is koud!! We kijken even naar de schattige pinguïns maar maken ons al snel uit de voeten. 
De volgende ruimte is gelukkig al een stuk minder koud en hier kan je de pinguïns van achter het glas bekijken.
Op de weg naar de Kraken komen we nog de Journey to Atlantis tegen. Een bootrit met een giga drop. De rit zelf is niet mega maar de drop is des te leuker. Gelukkig worden we niet zo nat als gisteren. 
Karine doet de Kraken alleen (eerste rij rechts voor) daar we geen zin hebben om een kluisje te huren. Ik laat de Kraken even aan mij voorgaan gaan want ik wil graag in de Manta. Ik schuif aan terwijl Karine buiten wacht en 25 minuten later stap ik de rit. Je stapt recht op in maar daarna kantelen ze de stoeltjes en hang je horizontaal onder de baan. Bij het buiten rijden merk ik dat het ondertussen is gaan regenen. We zullen dus nat worden, al blijkt dat mee te vallen daar je 80% onder de baan hangt en dus enkel in de loopings/kurkentrekkers nat wordt. Als ik buiten stap is het haast al weer droog dus Karine gaat hem ook nog even doen en binnen 5 minuten is ze al aan de beurt.
We willen de 13u00 show doen van de dolfijnen maar het stadium is nog niet open. We gaan daarom nog even kijken bij de pijlstaartroggen welke je ook kan aaien. Veel kleine roggen maar ook enkele super grote roggen. We schuiven hierna kort aan in de rij voordat het stadion open gaat. We nemen in het midden plaats zodat we een goed zicht hebben op het hele bassin. Al snel krijgen we een mooie show te zien waarbij de dolfijnen hun kunsten tonen. Een aanrader!
We kijken nog even bij de manatees (zeekoeien) voordat we een tweede poging wagen om de Ice Breaker te doen. Het deel van het park is nu wel open en Karine gaat als eerste de rit doen maar zodra ze in de rij stapt begint het zachtjes te regenen en iets later gaan de hemelsluizen open terwijl Karine haar rit vertrekt. De regen komt als hagel aan tijdens de rit.
Ik ben ondertussen gaan schuilen in het winkeltje waar je de foto's van de rit kan kopen en na de rit komt Karine daar ook mee schuilen. De rit sluit dus Karine heeft hem net op tijd gedaan  Ondertussen gaat het nog wat harder regenen maar dat houdt de medewerkster van het winkeltje niet tegen om ons buiten te zetten en de boel volledig te sluiten. Gelukkig kunnen we nog onder een afdakje schuilen. Zodra het een stuk minder hard regent lopen we naar de Wild Artic Encounter.  Hier kunnen we tenminste droog rondlopen terwijl we naar de beluga walvissen en zeehonden kijken. 
Eenmaal buiten is het droog en is de Ice Breaker terug open. Karine doet hem snel een tweede keer. We hebben nu wel genoeg gedaan/gezien dus lopen we terug naar de uitgang. Maar we stoppen nog even bij de dolfijnen en eentje komt wel erg geïnteresseerd alles van dichtbij bekijken. Levert een paar leuke foto's op.
We gaan nog even shoppen en kopen nog wat t-shirts van Under Armour voordat we naar huis rijden. We bestellen een pizza bij NYPD Pizza en smikkelen die op terwijl we nog wat Netflix kijken. Erg lekker. Ik schrijf de blog van vandaag terwijl we de Masked Singer USA kijken. Nog geen idee wat we morgen gaan doen. De komende dagen zou het droog blijven maar nu komt het met bakken naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten