zaterdag 1 oktober 2022

Dag 18 (2 oktober)

Nieuwe omgeving, nieuwe bedden. Altijd even wennen maar vrij goed geslapen. We rijden op tijd door en staan net voor de opening van het park op de parking. We nemen wederom het treintje naar de ingang en lopen al snel het park in. We proppen onze rugzak in een kluisje (we nemen vandaag de mogelijkheid om de hele dag kluisjes te kunnen gebruiken; $10,-) en lopen samen de wachtrij van de Iron Gwazi en enkele minuten later zitten we samen in deze bangelijke achtbaan. Super snel maar ook super smooth. Een top achtbaan. Rugzak uit kluisje gehaald en bij Cheetah Hunt weer erin gedaan. Samen deze fun coaster gedaan waarbij je flink van de ene in de andere bocht wordt geslingerd. Anders dan dat ik mij herinnerde maar blijft leuk. We halen de rugzak weer op en lopen dan naar Cobra's Curse. Ik laat deze aan mij voorbij gaan maar Karine hoeft maar kort aan te schuiven om deze spinning coaster te doen. Leuk element is de lift die in het parcour zit. We doen hierna nog eens de Montu voordat we de rest van het park verkennen. We nemen de trein (Serengeti Express) door het deel van het park dat je niet kan bewandelen. 
Busch Gardens is niet enkel een pretpark maar ook een dierentuin met giraffen, zebra's, neushoorns en andere wilde beesten. Het domein is 26 ha groot. De hele treinrit duurt zo'n 45 minuten vooral door de lange stops in de stations. We lopen richting Falcon's Fury (valtoren) maar deze is helaas in onderhoud.
Dan maar richting de Kumba. Rugzak in kluisje en samen nogmaals 7x over de kop. We laten de rugzak in het kluisje zitten en doen meteen de Congo River Rapids er achter aan. Een kwartier later zitten we met nog 10 anderen in boot en varen we de rivier af. Onderweg valt het nog mee hoe nat we worden maar in de laatste 100 meter raken we toch nog verzopen. Het zal wel even duren voordat we droog zijn. Karine gaat nog even uitwaaien in de SheiKra terwijl ik aan de uitgang wacht.
We wachten nog even bij Stanleyville Theater want binnen 20 minuten begint Cirque X-scream. Verschillende artiesten laten hun kunsten zien en we genieten van de show. Zeker een aanrader.  
We lopen verder en komen onderweg weer de Iron Gwazi tegen. Karine doet hem nog een laatste keer voordat we terug naar huis gaan. Helemaal opgedroogd zijn we nog niet dus eenmaal thuis kleden we ons maar even om. Ook vanavond gaan we uit eten. Dit keer bij Noble Crust in Carrollwood; heerlijk Italiaans eten. De pizza's zijn eigenlijk te groot want we krijgen ze allebei niet volledig op. Morgen nog een dagje naar Busch Gardens maar eerst nog even een film zien voordat we gaan slapen.

Ps. We hebben nu ook bevestiging gekregen dat onze shelling tour niet door gaat. Ze zijn hard geraakt door de orkaan en momenteel vooral bezig met reddingswerk op Sanibel Island. Ons hotel in Fort Meyers zit nog altijd zonder stroom en water dus ook die schrappen we. Als vervanging dan maar naar Kennedy Space Center. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten