vrijdag 30 september 2022

Dag 17 (1 oktober)

Vandaag vertrekken we uit Orlando en verhuizen we voor een aantal dagen naar Tampa. De orkaan heeft Tampa links laten liggen dus er is geen schade bij ons volgend verblijf en ook Busch Gardens is gewoon open (al waren ze gisteren nog wel dicht). Redelijk op tijd rijden we door en de rit naar Tampa gaat vlotjes. We rijden rechtstreeks naar Busch Gardens want we mogen pas vanaf 16u00 in ons nieuw verblijf. Als we op de parking van Busch Gardens aankomen merken we dat het redelijk druk is. We kunnen weer gratis parkeren (hier anders ook $30,-) en nemen het treintje naar de ingang van het park. Na de gebruikelijke security checks laten we ons ticket scannen en staan we binnen. Het liefst zouden we eerst de Iron Gwazi doen maar de wachttijd is meer dan 40 minuten. Eerst dan maar de Montu doen.
 25 jaar geleden hebben we deze voor de eerste keer gereden en blijft een goede floorless achtbaan. Een rit van 3 minuten waarbij je zo'n 7 keer ondersteboven wordt geslingerd. We wisselen elkaar af zodat de geen kluisjes hoeven te huren en de wachttijd van 5 minuten is dan ook perfect. Als we terug lopen zien we dat de wachtrij voor de Iron Gwazi maar 20 minuten is. Karine schuift aan voor deze (steel on wood) hybrid coaster. Onze eerste ervaring met dit type achtbanen. Een houten structuur met een stalen baan erop waardoor je nu ook over de kop kan in een houten achtbaan. Het ding is een beest. Na een klim van 63 meter duik je recht (91°) naar beneden met een snelheid van dik 120 km/u. Bijna 2 minuten lang scheer je met een rotvaart over de baan en regelmatig hang je ondersteboven. Troy in Toverland is er niks tegen! Hij hoort zeker in onze top 3 thuis!
Ik sla hem even over want de wachttijd is weer opgelopen naar 45 minuten. We komen de volgende dagen nog terug dus zal hem dan wel doen. Het park is redelijk groot dus je hebt wel even nodig om van attractie naar attractie te lopen. Volgende rit: SheiKra. Dit is het grote broertje van De Baron uit de Efteling. Is de eerste val bij de Baron maar 37 meter dan is deze bij de SheiKra 61 meter! Ook hier blijf je even hangen voordat je recht naar beneden valt. Je schiet over de baan om halverwege nog eens een val te doen van zo'n 42 meter. Vervolgens ga je door een bak water en schiet er aan de achterkant 2 flinke stralen water omhoog. In de rit merk je hier niks van maar op de grond zijn er stukken (splashzones) waar al dit water naar beneden komt. Regelmatig staat hier wel volk die dan ook in een seconde nat zijn tot op hun ondergoed. Ik doe de rit eerst en Karine doet hem erna. Wederom maar max 5 minuten aanschuiven en voldoende plek op de eerste rij. Op naar de volgende; De Kumba. Een stalen achtbaan die maar liefst 7x over de kop gaat. Al een wat ouder beestje maar toch nog altijd een goede rit (alleen wat veel lawaai). Ook hier weer de switcheroo zodat we geen kluisje moeten huren. Wachttijd wederom zeer kort. Karine doet hierna nog de Tigris (steel launch coaster) voordat we richting de uitgang lopen  maar niet voordat we nog een 2e rit in de Montu doen. We rijden naar ons volgend verblijf en laden onze spullen uit al blijft het meeste wel in de tas/koffer zitten. We doen nog even snel waat boodschappen al merken we dat de winkels hier redelijk leeg geplunderd zijn. Haast geen toespijs of brood laat staan melk. We rusten nog even wat uit voordat we 's avonds uit eten gaan bij Cheddar's Scratch Kitchen. Ik neem de Homemade chicken pot pie en Karine de Key West chicken & shrimp. Allebei zeer lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Morgen terug Busch Gardens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten