zondag 29 juni 2014

dag 2 (29 juni)

Deze ochtend waren we voor onze begrippen pas laat wakker op eerste dag. Pas om 5 uur waren we een beetje bij geslapen. We zijn rustig opgestaan en hebben de spullen verder uitgeladen. Na ons ontbijt zijn we rond kwart voor 8 doorgereden richting Universal. Vandaag staat Islands of Adventure (IOA) op het programma. Goed 40 minuten later kwamen we bij de parking aan. Het mooie van de parkings bij Universal is dat het geen groot open terrein is, waarbij je auto eigenlijk gewoon in een oven staat, maar een parkeergarage van 6 verdiepen hoog (enkel het bovenste verdiep is dus een oven). Na het betalen van de $ 17,- voor de parking reden we de parking binnen en begaven we ons naar de 5e verdieping. We stonden mooi op een plek bij een pilaar waardoor er links niet meteen een auto naast stond. Nu even de plek onthouden voor de rest van de dag zodat we straks de auto nog kunnen terug vinden (we stonden op rij Spiderman 552).

We lopen met onze rugzak en koeltas richting het park. Na de gebruikelijke tascontrole wisselen we bij de kassa onze voucher om in de echte tickets. De ingang is al open en we kunnen dan ook al snel binnen (kaartje scannen en vingerafdruk laten nemen). Hup richting de kluisjes waar we onze koeltas met eten en extra drinken achterlaten (voor $8 kan je hier de hele dag een kluisje huren). We lopen verder het park in maar omdat het nog geen 9 uur is komen we nog niet verder dan het ‘Port of Entry’ gedeelte van IOA. Al heel snel laten ze het volk binnen en wij lopen, net als de meeste andere mensen, richting de ‘Wizard World of Harry Potter’ en schuiven aan om de attractie van Harry Potter and the Forbidden Journey te doen. De wachttijd is blijkbaar al 75 minuten al hebben we achteraf zeker niet zolang staan aanschuiven. De rij is eigenlijk altijd in beweging en al snel zijn we bij de kluisjes. Hier moet je je rugzak en andere losse zaken in doen want die mogen niet mee op de rit. Probleempje want de rugzak past niet in de kluis. Volgens de medewerker geen probleem; we moeten de tas maar meenemen en dan een bag-swap doen. Ja ze denken hier ook aan alles. Na een tocht door het kasteel (knap met de sprekende schilderijen en andere zaken uit de boeken) komen we aan bij de karretjes. We melden dat we een bag-swap willen doen. Karine en Laura kunnen aanschuiven zodra er in de normale rij ook 2 mensen de rit willen doen. Ja alle karretjes worden perfect gevuld met 4 personen. Ben je met 3 dan vult iemand uit de single riders rij keurig het aantal personen op. Tessa en ik worden naar een wachtruimte gebracht waar we kunnen wachten tot de anderen terug zijn. Al snel zijn de dames terug en kunnen Tessa en ik de rit gaan doen. Ik kan niet echt goed tegen simulator ritten maar wilde deze rit toch echt wel doen (hopelijk werkt het reispilletje!). De karretjes zijn een huzarenstukje en lijken qua techniek op de robots die ze in fabrieken gebruiken. Je zit dus eigenlijk in een bak aan het eind van een robotarm . Al snel stijg je op en gaat je karretje alle kanten op (als dat maar goed komt). De rit is zeer knap. Vooral de stukken voor de parabolische schermen zijn zeer knap. Je hebt geen idee waar de andere karretjes ondertussen zijn en of je ondertussen nog verder beweegt. Ik begin nu toch wel wat last te krijgen en moet dan ook echt af en toe de ogen sluiten om niet te ziek te worden. Halverwege stopt de rit even wegens een technisch defect (vind ik niet erg kan ik even bijkomen) maar al snel gaan we weer verder . Ik ben blij als de rit er op zit maar ik kan iedereen aanraden hem zeker te doen. Het is een super uniek attractie die technisch zeer hoogstaand is! We gaan al snel de 2 anderen opzoeken en ik kom nog even tot rust in de wachtruimte. Ik heb het overleeft maar veel marge was er niet over hoor.

Na de attractie gaan we richting Hogsmeade maar eerst doen we nog even de Flight of the Hippogriff. Een leuke ‘kinder’-achtbaan met vooral scherpe bochten. De aankleding hier is ook weer super (huis van Hagrid). We gaan nu echt naar Hogsmeade. Het dorpje uit het boek is er nagemaakt en de sneeuw ligt er op de daken. Olivanders laten we even links liggen (veels te lang aanschuiven) maar lopen wel even binnen in een aantal van de andere winkeltjes. Als we doorlopen zien we dat de wachttijd bij Dragon Challenge maar 5 minuten is. Tessa durft hier nog niet in en ik ben nog niet helemaal over mijn rit heen dus wij gaan rustig wachten in hal waren de uilen slapen terwijl Karine en Laura de Dragon Challenge gaan doen. Al snel zijn ze terug en omdat hij zo goed was en de wachttijd kort gaan ze ook de andere baan doen. Net op tijd stappen ze de rij binnen voordat er een hele groep Brazilianen komt aangelopen (ja hier zijn de dus ook). We lopen rustig verder en laten de magische wereld van Harry Potter achter ons. We lopen richting ‘The Lost Continent’ en beslissen Poseidon’s Fury te doen. We moeten even geduld hebben tot de volgende ‘show’ begint maar we staan lekker binnen in de airco dus eigenlijk niet zo erg daar het buiten al zeer warm aan het worden is.  De show zelf vond ik niet echt geweldig en had van mij achteraf gezien ook overgeslagen mogen worden. We vervolgen hierna onze weg richting uitgang maar stoppen eerst nog even in ‘Suess Landing’ voor The Cat In The Hat attractie. Een leuke rit in een karretje dat regelmatig ronddraait terwijl ze het verhaal van The Cat In The Hat vertellen. Een verhaal dat wij in België en Nederland niet echt kennen maar als je goed naar de woorden luistert, duidelijk een verhaal is dat beginnende lezers heel makkelijk moeten kunnen lezen en dus typisch een kinderboek is.

We lopen verder richting uitgang en besluiten dat we gaan lunchen. We halen de koeltas dan ook uit het kluisje en zetten ons in de schaduw op een muurtje om onze bagels met kaas op te eten. We vullen onze drinkbussen bij met de extra voorraad die we hadden meegenomen zodat we straks ook nog wat te drinken hebben. Zodra de tas weer in het kluisje zit en iedereen zijn buik heeft gevuld gaan we verder. De hitte begint nu toch echt wel door te wegen en we besluiten een waterattractie te gaan doen zodat we wat kunnen afkoelen. We lopen nu naar de andere kant van het park en gaan de Jurassic Park River Adventure doen. Deze hebben Karine en ik een aantal jaar geleden ook al in Californië gedaan en is een leuke bootrit met een grote plons aan het eind. Echt mega druk is het niet in het park en we moeten nog geen half uur wachten voor we in de boot zitten. We varen door het dinopark en natuurlijk zijn er een aantal ontsnapt. Aan het eind van de rit komen we oog in oog te staan met de ontsnapte T-rex maar dat is het teken om hard naar beneden te roetsjen en met een plons neer te komen. Echt nat zijn we niet geworden dus de afkoeling die we nodig hadden was er niet echt gekomen. Karine begint wat last te krijgen van de hitte en de vermoeidheid dus beslissen we er vandaag een eind aan te breien.

We lopen terug naar de uitgang, halen de koeltas uit de kluis en lopen terug richting auto. Ja het is nu echt toch wel heel heet buiten. Al snel zitten we in de auto die nog heerlijk van temperatuur is en rijden we, natuurlijk toch wel lekker met de airco aan, terug naar de villa. Vlak voordat we er zijn springen we nog even binnen bij de Publix voor wat boodschappen. Zodra we bij de villa zijn laden we snel de spullen uit en trekken we onze zwemkleren aan. Tijd voor het zwembad!! De kinderen en Karine springen in het zwembad en ik begin de blog te schrijven (leuk om te zien dat de blog op de eerste dag al meer dan 200 hits haalt). Karine houdt het al snel voor gezien in het water en besluit maar even een tukkie te gaan doen. Voila ik ben nu ook bijna klaar met de blog en ga me ook even verfrissen in het zwembad.
Dat heeft goed gedaan. Snel even allemaal de douche in zodat we kunnen gaan eten. We zijn gaan eten bij Bahama Breez in Kissimmee. We hadden het restaurant gezien terwijl we naar Universal reden en het menu op de website zag er goed uit. We hebben een tiental minuutjes moeten wachten maar we hadden sneller een tafel dan gedacht. Karine heeft de Chipotle Beef bowl genomen en ik de Chicken Barbados. De kinderen hebben gegrilde kip en tilapia gegeten. Het was allemaal erg lekker en meer dan voldoende. Tessa en Laura wilde nog een toetje. Voor Laura de Mango Sorbet met fruit en voor Tessa gewoon vanille ijs. De serveerster zegt: 1 bol vanille ijs geen probleem. De grootte van de bollen kennende in België zeg ik dat ze er maar 2 van moet maken. Nou dat had ik beter niet gedaan. Had ik bollen ter grootte van mandarijnen verwacht, het waren bollen ter grootte van sinaasappels! Nou ja Tessa vond het wel best en bijna alles is binnengegaan.
Met onze buiken goed gevuld zijn we dan terug naar de villa gereden waar de 3 dames meteen naar bed zijn gegaan. Ik heb de blog even afgewerkt en ben dan ook maar gaan slapen. Nog geen idee wat we morgen gaan doen. Pretpark of shoppen???

7 opmerkingen:

  1. Nou jullie zijn gelijk goed van start gegaan. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat is een goed begin van de vakantie zeg, direct al naar een pretpark. Ik vond HP ook zo heftig maar wilde hem ook zo graag meemaken. Moest ook een poos bijkomen maar wat is het mooi.Straks kunnen jullie ook de nieuwe attractie nog meemaken.Ben erg benieuwd hoe je die gaat vinden. Heerlijke afsluiter bij Bahama Breeze, vinden wij ook erg lekker. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dag, ik ben bang dat wij over een paar weken niet meer zo makkelijk door IOA lopen :(.......we zien wel.
    have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke start, de kop is eraf heerlijk zo'n begin van je vakantie.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heerlijk zoals je alles beschrijft, net alsof ik weer even terug ben bij de Harry Potter attractie
    geniet lekker van jullie vakantie, ik had nog een mailtje gestuurd over de spulletjes (floridaforum) . ENJOY !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Sander, jullie zijn er de eerste dag al flink ingevlogen !
    Veel plezier, daar !!
    Cheers Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om jullie te volgen, net of we er zelf een beetje bij zijn :) ! x

    BeantwoordenVerwijderen