zaterdag 28 juni 2014

dag 1 (28 juni)

Zes uur in de ochtend en de wekker gaat af. Tijd om op te staan, ons op te knappen en de laatste spullen in de koffers te stoppen. Het is eindelijk zo ver; we gaan weer naar Orlando!
Om kwart voor 7 rijden we volledig gepakt en gezakt richting de luchthaven. Net als de andere jaren parkeren we onze auto weer op de Discount parking bij Brucargo. Nog even een korte rit met de bus en we zijn gearriveerd op de luchthaven. Het is duidelijk te merken dat het vakantieseizoen is begonnen want het is megadruk in de luchthaven. Snel even gekeken en ons een weg gebaand naar de incheck balie. Ook hier staat wel wat volk aan te schuiven. Wij hebben al online ingecheckt dus kunnen meteen doorschuiven naar de balie. Eens we de 3 koffers hebben afgegeven is het op naar de douane. Hier geen problemen en we mogen meteen door. We zetten ons voor de security nog even in een paar stoelen en gaan lekker ontbijten. Nadien op naar de security en natuurlijk gaat bij mij het alarm weer af. Ik ben blijkbaar niet de enige want er staat een rij van mensen die afgetast dienen te worden. Het alarm staat blijkbaar erg gevoelig afgesteld vandaag.

Op naar het vliegtuig. Iets voor 10 mogen we het vliegtuig in (zitten mooi vooraan op 4ABCD) en met een 10 minuten vertraging stijgen we op richting Dublin. De wind waait blijkbaar uit de goede richting want we landen zelfs 5 minuten eerder dan voorzien. We pakken onze handbagage en begeven ons richting de transferzone. Een korte paspoortcheck en securityscan (natuurlijk ging het alarm weer af bij mij en Laura) konden we iets gaan eten. Daar het in Dublin pas 11 uur is, is er nog geen middageten te krijgen. We gaan dan maar eten bij de Burger King. Met onze magen goed gevuld is het dan op naar de US Preclearance. Even in de rij wachten en het douane formulier invullen. Dan weer eens een security check. Hier moeten ook de schoenen door de scanner dus even maar kousen aangedaan om niet met de blote voeten over de 'schone' vloer te moeten lopen. Zonder problemen kunnen we door naar de douane. We kunnen meteen aanschuiven bij een van de agenten en na de gebruikelijk afname van de vingerafdrukken en foto van Karine en mij kunnen we doorgaan. We zijn eigenlijk nu dus al in Amerika!!

We zoeken ons een plekje om de vlucht naar Orlando af te wachten en vermaken ons wat met de tablets. Wederom begint de boarding laat en we stijgen dan ook met een vertraging van 40 minuten op. Tijdens de vlucht vermaken we ons met onze eigen films, muziek en boeken. Voor ons gevoel duurt de vlucht iets langer dan normaal maar na 8 uur vliegen landen we netjes op tijd in Orlando.

We halen onze koffers op (spijtig genoeg duurt het even voordat ze verschijnen maar dan wel alle 3 tegelijk) en lopen dan richting de autoverhuur. Ben ik blij dat we on-line hebben ingecheckt want het is er erg druk (gok toch minimaal 45 tot 60 minuten aanschuiven). Wij lopen gewoon richting de garage. Ook hier is het erg druk want de Mid-Size SUV's zijn allemaal al weg of mensen zijn ze aan het inladen. We mogen dan een SUV pakken (gratis upgrade) maar hier het zelfde verhaal. We moeten dus even wachten tot ze nieuwe auto's brengen. Ik neem meteen de eerste die komt aangereden; een bruingrijze Hyundai Santa Fe Sport met maar 251 mijl op de teller! Mooie bak!! Bij de uitgang laten we onze voucher zien en zonder problemen accepteren ze onze upgrade. We kunnen richting de villa en rond 8 uur rijden we onze auto op de oprit van de villa. Het voelt weer als thuiskomen want het is dezelfde villa als 2 jaar geleden. We laden de koffers uit de auto, de kinderen kijken wat TV terwijl wij snel even naar de Publix rijden voor de nodige boodschappen. Als we terug zijn laden we al een deel van de koffers uit maar de uurtjes beginnen nu wel zwaar te wegen. Tijd om te gaan slapen en om half 10 (lees HALF 4!) liggen we eindelijk in onze bedjes.

Morgen gaan we naar Universal Studios (nog geen idee welk van de 2 parken)

4 opmerkingen:

  1. Veel plezier ginder! Al de dag na aankomst naar Universal....;-) Hopelijk niet te warm en niet teveel volk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij gaan 8 juli dezelfde reis volgen als jullie (als het goed is) dus lees je blog met veel interesse. Hoe hebben jullie dat doorlopen bij de auto geregeld? Dacht dat alleen US residents dit konden.
    Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sander bedankt voor je antwoord, ga het straks meteen proberen.
      Have fun!

      Verwijderen
  3. Lekker jullie zijn er!! Heel veel plezier in Universal, gaan wij dit jaar voor de eerste keer heen dus kom maar op met het blog :).
    Have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen